Vorige

Appeltern Plantenfestijn wil inspiratie bieden voor meer groen in de tuin

Beeld
Bloemenpark Appeltern

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vindt de tweede editie plaats van Appeltern Plantenfestijn met het thema ’Kleurrijk tuinfeest’. Op het plantenfestijn is een ruim aanbod te vinden van kwekers van vaste planten, bomen en heesters. Ook organiseert tuinvereniging Groei & Bloei bloemschikactiviteiten en -demonstraties.

Tijdens Appeltern Plantenfestijn is er een mix van binnen- en buitenlandse kwekers aanwezig. Er zijn met name kwekers die een duurzame kweekmethode hanteren en bijdragen aan de biodiversiteit. Op de zogenoemde Plantenpromenade zijn er kraampjes met bedrijven die tuinverwante artikelen en diensten aanbieden, zoals het gratis laten slijpen van een snoeischaar. Ook worden er antieke tuinboeken aangeboden en duurzame tuinhulpjes.

Landelijke finale bloemschikken

Tuinvereniging Groei & Bloei neemt een paar onderdelen op het festijn voor haar rekening. Bij hun eigen tiny house geven ze uitleg over het tienpuntenplan voor duurzaam tuinieren. Ook organiseren ze meerdere bloemschikactiviteiten en -demonstraties. Verder vindt op zaterdag de landelijke finale bloemschikken plaats, waar bloemschikkers in de categorieën amateur, student en semi-prof de strijd aangaan door het maken van een verrassingsarrangement.

Educatieve doelstelling

Verder heeft het Plantenfestijn ook nog een educatie doelstelling. Bezoekers kunnen er namelijk terecht voor inrichtings- en onderhoudsadvies en voor vragen over de toepassing van planten. In het Tuinadviescentrum zijn tuinexperts aanwezig die helpen met tuinvragen. Zo kun je een foto meenemen van een zieke plant en helpt plantendokter Ward van Teylingen met jouw vraag hierover. Je kunt ook een zakje met eigen tuingrond meenemen. Het bedrijf Ecostyle geeft voedingsadvies over je tuin en je kunt de meegenomen bodem laten testen. De Wilde Weelde vereniging geeft adviezen over ecologisch tuinieren.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster