Vorige

Knelpunten op Business Days en Event

Beeld
Flowerbulb Business Event

Het Flowerbulb Business Event en de Business Days in het Noordelijk Zandgebied zijn afgelopen week goed bezocht. Wat speelde zich af op de bollenbedrijven en welke uitdagingen ziet de sector? Een van de opmerkingen is dat het eigenlijk te goed gaat.

Aan de hand van stellingen spraken kwekers, handelaren en toeleveranciers van de bollenteelt en broeierij zich uit over de situatie in de bollensector. Dat er veel uitdagingen zijn door toegenomen regeldruk en wegvallende middelen onderschreef iedereen, maar voorzitter Matthé van Lierop van de KAVB-kring Noord-Holland vond een andere zere plek: „Het ontbreekt aan activisme in de sector en dat komt omdat het te goed gaat. Er wordt blijkbaar voldoende verdiend.” Volgens de voorzitter moesten de kwekers en broeiers de buitenlandse boeren dankbaar zijn, die namens de agrarische sector op de barricaden gaan in onder meer Brussel.

Hij vestigde ook de aandacht op het belang van ’een goed gezicht van de zaak.’ „Dat was Jaap Bond als voorzitter van de KAVB, maar hij neemt helaas afscheid. We moeten op zoek naar iemand met net zoveel ingangen binnen de politiek als hij. Het is dus de vraag wie de nieuwe Bond wordt.”

Bedrijfsbezoeken

Vorig jaar liet een aantal bedrijven in de Noordkop al op het eigen bedrijf zien welk sortiment ze te verhandelen hadden. Na het definitieve einde van de Lentetuin zijn de Flowerbulb Business Days in sneltreinvaart volwassen geworden. Professionele aanpak, direct contact met afnemers en oog voor de omgeving, constateert Greenity tijdens een rondgang langs de bedrijven. Over het aantal bezoekers en de kwaliteit van het bezoek wordt niet geklaagd.

Lees Greenity 166, die vrijdag 8 maart uitkomt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster