Vorige

Klaver in jury tulpenkeuren

Beeld
Redactie Greenity

Afgelopen weekend was de aftrap van het Tulpenkeurseizoen 2023 in Breezand. Peter Klaver, een fanatiek en bekende keurder in de regio Breezand, is nu jurylid in Breezand. Hij boog zich over onder meer de resultaten van onder andere zijn dochter: Eva Klaver en Annika Ruijter scoorden namelijk super met maar 8 strafpunten.

RKBS Sint Jan kreeg dit jaar de primeur, onder leiding van Ted Berbee ontvingen we ruim 20 deelnemers die kennis hebben gemaakt met het Tulpenkeuren in Breezand. Voor de ervaren keurders bleken er een paar valkuilen te zijn. Novi Sun zorgde voor de eerste strafpunten bij een aantal deelnemers. Daarnaast waren volgens de jury de dubbele tulpen Popcorn en Icoon niet dubbel genoeg gevormd zoals ze horen te zijn. Deze tulpen kregen maar een 5,5 waar een aantal keurders wel een ruime voldoende voor gaven. De potten Super Hero en Powerplay kregen de hoogste beoordelingen van de jury. 

Taart

Annika Ruijter en Eva Klaver wonnen taart omdat ze het voor elkaar kregen maar 8 strafpunten te halen en het dichtste bij het juryrapport kwamen, een buitengewone score. In de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse ontving Aad van Zanten met 10,5 strafpunten, een week voor zijn verjaardag al taart. Ruud van der Meer, Hans Ruyter en William van Haaster volgden op de voet (11 strafpunten). Van Haaster won na loting de worst. Bij de Agratechniek Senioren greep Nick van der Wereld net naast de taart, hij eindigde met 8,5 strafpunten net achter Annika. Richy Kesteloo eindigde met 15,5 strafpunten achter Eva Klaver (8) in de van Dooren Junioren groep. Het trio-team Assembol (Annika, Nico en Mats Ruijter) sloot het weekend winnend af met 37 strafpunten, gevolgd door De Toppers (39) van familie de Waard. De pot van de week die wekelijks wordt verloot was deze week voor Ruud van der Meer.

Aankomend weekend is de tweede keuring. Vrijdag kan er weer gekeurd worden van 16:00 tot 21:00 en zaterdag van 9:00 tot 15:30 in Museum Oud Anna Paulowna aan de Zandvaart 5 in Breezand. 

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster