Vorige

Indienen wensen nieuw onderzoek bloembollen

Beeld
Greenity

De Stichting Bloembollenonderzoek (SBO) roept bloembollentelers op om hun wensen voor nieuw onderzoek in te dienen. Zij kunnen hiervoor een korte vragenlijst invullen. De vragenlijst is in te vullen tot en met 15 mei 2024. De uitkomsten gebruikt SBO om richting te geven aan nieuwe onderzoeken.

Het is de eerste keer sinds de oprichting van SBO dat aan alle bollentelers gevraagd wordt om hun wensen en ideeën via een vragenlijst aan te geven. Directeur Prisca Kleijn: “Bollentelers betalen gezamenlijk het onderzoek dat wordt uitgevoerd. Vandaar dat zij ook sturing kunnen geven aan de onderwerpen waar via het onderzoek aan wordt gewerkt. Via de vragenlijst kunnen telers aangeven wat ze nodig hebben aan onderzoek. We verwachten dat veel telers dit ook gaan doen.”

Eind vorig jaar is al een soortgelijke oproep gedaan onder lelietelers. Op basis hiervan en in overleg met de KAVB-productgroep Lelie is onlangs het project “Op weg naar een toekomstbestendige lelieteelt” gestart.

Planning

De doorlooptijd van idee naar onderzoeksproject is ongeveer 8 maanden. In die tijd worden wensen ingediend, projectvoorstellen uitgewerkt, wordt advies gevraagd aan de productgroepen van de KAVB en besluit de Programmaraad van SBO over de te financieren projecten. De Stichting Bloembollenonderzoek zoekt ook cofinanciering voor onderzoeksprojecten, bijvoorbeeld via de Topsectoren. Als een wens leidt tot een publiek private samenwerking (waarbij de overheid de financiering vanuit de sector verdubbeld) vindt definitieve besluitvorming plaats in november.

Lopende onderzoeken

Op dit moment worden via de Stichting Bloembollenonderzoek 15 onderzoeken (mede) gefinancierd. Al deze onderzoeken zijn te vinden op de website www.bloembollenonderzoek.nl. Op de website kunnen geïnteresseerden zich tevens aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief van de stichting.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster