Vorige

Bestuursleden gezocht

Hortus Bulborum Limmen opent

Beeld
René Faas

De collectietuin voor voorjaarsbloeiers Hortus Bulborum in Limmen gaat woensdagmiddag officieel open. Keukenhofdirecteur Sandra Bechtholt is uitgenodigd om de tuin om 14.00 uur te openen met het Hortusbestuur, dat onder andere een nieuwe voorzitter zoekt. Piet Apeldoorn wil de hamer overdragen.

De Hortus Bulborum is de historische collectietuin van voorjaarsbolgewassen. Er staan ruim 4500 verschillende soorten tulpen, narcissen, hyacinten, krokussen en Fritillaria’s, die ieder jaar worden geplant, gerooid en verwerkt door een legertje vrijwilligers dat voornamelijk uit oud-kwekers bestaat.

Ondanks het historische aspect is het bestuur en zijn de vrijwilligers bezig met de technieken van nu. Zo werd afgelopen plantseizoen een minischuimlijn in gebruik genomen voor de ontsmetting, draait er al enige jaren een elektrische rooi- en plantmachine en komt er komend seizoen een elektrische veldspuit bij voor het werk op de vierkante klomp. Partijen op de Hortus tellen soms maar enkele bollen.

Tulipaboek

Auteur Sjaak de Groot presenteert bij de opening zijn driedelige boekwerk ’Tulips and their natural history’ over de stamboom van de Tulipa. Het boek, waaraan hij ruim twintig jaar werkte, verscheen woensdag. Hij onderzocht op vindplaatsen de herkomst van de tulp en stelde vast dat de tulp niet uit Turkije naar West-Europa kwam, maar uit het Ottomaanse Rijk. Dat was groter dan Turkije. De tulpen die Carolus Clusius beschreef, kwamen voor op De Krim en de nazaten van die tulpen staan op onder meer de Hortus Bulborum.

Bestuur zoekt versterking

Het bestuur van de Hortus Bulborum is ondertussen naarstig op zoek naar versterking van het bestuur. Zo wordt gezocht naar een nieuwe voorzitter, omdat Piet Apeldoorn graag plaats wil maken. „We zouden graag een voorzitter zien de affiniteit heeft met de bollensector”, zegt de voorzitter, zelf oud-kweker. Ook is er behoefte aan een bestuurslid met PR in de portefeuille. „Kennis van de bollensector is in dit geval wat minder relevant, die vakkennis brengt de rest van de organisatie wel mee. Marketingkennis is het belangrijkst.” Wie belangstelling heeft, kan terecht bij een van de bestuursleden. Via www.hortusbulborum.nl is een bericht te sturen, de bestuursleden staan op de site.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster