Vorige

Bulborum wil emissievrij ontsmetten

Tekst
Beeld
Redactie Greenity

Het bestuur van Hortus Bulborum in Limmen wil graag emissievrij ontsmetten. Daarom wil het TotalSystems een mini-schuimlijn laten maken. Het is een forse investering voor de tulpencollectietuin, dus vraagt het bestuur ‘het vak’ om een bijdrage.

Dit najaar willen de vrijwilligers van de Hortus Bulborum de nieuwe schuimlijn inzetten, om ervoor te zorgen dat met een minimum aan middelen de bollen ontsmet te planten. Het afgelopen jaar is de lijn al ontworpen, toen het bestuur verschillende partijen benaderde voor het maken van de lijn.

“De aanschaf van deze machine kost ons enkele tienduizenden euro’s, maar het is volgens ons een noodzakelijke investering”, zegt hortusbestuurvoorzitter Piet Apeldoorn. “We zijn vooraf onder meer bij Prins in Breezand gaan kijken, want daar draait al een kleine versie van de schuimlijn.”

De vrijwilligers hebben een kleine lijn nodig, omdat de collectie van de Hortus Bulborum bestaat uit heel veel, maar zeer kleine partijen van soms enkele tulpen. “We kunnen onze partijtjes dus niet over een grote lijn laten gaan. Dat is totaal niet efficiënt”, weet Apeldoorn.

Inmiddels is de eerste financiële bijdrage binnen, de Rabobank heeft steun toegezegd. Er is echter meer geld nodig om de lijn inclusief nieuw kunststof fust compleet te maken. “Daarom vragen we de collega’s uit het vak of ze ons samen met de donateurs en met de bank willen helpen.” Via de website van de Hortus Bulborum is te doneren.

Greenity, 10 februari 2023

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster