Vorige

Dubbele ‘Diantha’ leidt Lily League

Beeld
Lily League

Dutch Lily Daysbezoekers en andere betrokkenen stemden de dubbelbloemige Oriental ‘Diantha’ naar de eerste plaats van de Lily League, de 50 lelies met de meeste potentie. Het aandeel dubbele lelies in de lijst neemt toe.

Het kiezen van de populairste lelies wereldwijd gebeurt aan de hand van een neutrale stemming. Via de Lily League geven stemmers aan welke leliesoorten favoriet zijn. Initiatiefnemer Onings Holland Flowerbulbs van de populairiteitslijst vergaart dagelijks marktinformatie over de lelie en ziet het aandeel van dubbelbloemige lelies in de top 50 toenemen.

Dubbele LA- en OT-hybriden
De nummer één van de Lily League dit jaar is de dubbelbloemige Oriental ‘Diantha’. Dat er veel interesse is voor de dubbelbloemige lelies was Onings al langer duidelijk. Met het groeiende assortiment wordt zichtbaar welke rassen goed genoeg zijn voor de toekomst, stelt het handelsbedrijf. De introductie van dubbele LA- en OT-hybriden is een ontwikkeling in dubbelbloemige lelies. Kenmerken zijn de grotere bloemen, een breder kleurpalet en grotere groeikracht, vergeleken bij de traditionele lelie. 

De OT-hybride ‘Blizzard’ bereikte de derde plaats in de Lily League, net achter de enkele, rode ‘Touchstone’. Dat is ook een OT-hybride, die vorig jaar nog op één stond. ‘Deze rode OT-hybride heeft de compactheid en knoprijkheid die we van een Oriental gewend zijn. Het beste van beide werelden’, meldt Onings. Hoewel het aandeel dubbele lelies in de lijst groeit, voeren enkelbloemige lelies de boventoon. Zo staan ‘Siberia’, ‘Sorbonne’ en ‘Conca d’Or’ weer in de lijst.

IJkpunt
Via Lily League kunnen bezoekers na afloop op hun favoriete rassen stemmen, waardoor de Dutch Lily Days een belangrijk ijkpunt. Van de 50 soorten met de meeste stemmen hebben gekregen is een poster gedrukt, die wordt verspreid onder kwekers en bloemenmarkten over de hele wereld om duidelijk te maken in welke richting de leliemarkt beweegt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster