Vorige

Cursus Natuurlijk telen met minder chemie

Beeld
Hortipoint

Op vrijdag 28 april aanstaande organiseert NLG Holland www.nlgholland.com samen met Tanja Dekker van Festina Lente van 10.00-17.00 uur voor (bollen)telers, akkerbouwers en veehouders de introductiecursus: ‘Make Farming Great Again’.

In de cursus staat centraal hoe je als agrarisch ondernemer kunt toewerken naar een bodem met een lage onkruiddruk, een hoog plaag- en ziektewerend vermogen en weerbare gewassen. Dit aan de hand van  regeneratief bodem management en onderbouwd met Bodem Voedsel Web analyses. Daarbij komt niet alleen de theorie aan de orde maar zullen de leden van NLG Holland inzicht geven hoe zij hier in de praktijk op een economisch rendabele manier invulling aan geven.

Verder wordt stilgestaan bij de resultaten uit het door NLG Holland uitgevoerde onderzoek Bodem & Water in opdracht van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de Provincie Noord Holland. Uit dit onderzoek is onder meer gebleken dat door toepassing van de NLG Holland methode er in korte tijd  veel minder chemie gebruik mogelijk is, de waterhuishouding sterk verbetert en de biodiversiteit zich herstelt. Dit zonder nadelige gevolgen voor de opbrengst.

Aan het einde van deze introductiecursus kunnen deelnemers zich aanmelden voor het vervolgonderzoek Bodem & Water 2.0 om onder begeleiding van NLG Holland in een aantal jaar en ter voorbereiding op 2030 de stappen naar regeneratieve  en toekomstbestendige landbouw te maken.

De cursus zal worden gegeven in Noord Holland in de buurt van St. Maartensvlotbrug. Aanmelden kan tot 22 april aanstaande door een mail te sturen aan contact@nlgholland.com De kosten voor deze dag (inclusief lunch, koffie en thee) bedragen € 250,- ex. Omzetbelasting.                                             

Bij voldoende belangstelling ontvangt u uiterlijk drie dagen voor 28 april het programma en het definitieve adres waar de cursus zal worden gehouden.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster