Vorige

Bloemenzorgen corso Bollenstreek

Beeld
Arie Dwarswaard

Het was vaker spannend, maar dit jaar is het nog spannender: kan het Bloemencorso van de Bollenstreek over voldoende hyacinten beschikken? Bestuurslid Ted Kortekaas, die verantwoordelijk is voor de bloemen, verwacht dat het een hele toer zal worden om aan voldoende bloemen te komen, zo bleek tijdens de persconferentie van de organisatie. Niet alleen in de Bloembollenstreek, maar ook in de kop van Noord-Holland is sprake van vroege bloei.

Het Bloemencorso rijdt dit jaar op vrijdag 19 en zaterdag 20 april door de streek naar Haarlem. Het bestuur is er in geslaagd om veertien praalwagens mee te laten rijden en nog een halve wagen van de vrienden van het corso. Twee van de veertien zijn van internationale bedrijven, te weten Nickelodeon en het Chinees Cultureel Centrum. Net als vorig jaar is er geen thema meer. Dat is volgens voorzitter Willem Heemskerk goed bevallen.

Hij deelde verder mee dat de routes op vrijdag en zaterdag licht zijn geweest. Belangrijkste feit is dat na de avondtour door Noordwijkerhout de wagens worden geparkeerd op het terrein van JUB Holland, waar vanaf volgend jaar het opsteken van de praalwagens gaat gebeuren.

Heemskerk kon ook melden dat de eerste praalwagen voor 2025 al bekend is. „Die wagen wordt nu al gebouwd en is al te zien tijdens de Grand Prix van Zandvoort. Met die organisatie werken we samen aan deze wagen, die in alle opzichten echt anders zal zijn. Tijdens de Grand Prix zal deze wagen met dahlia’s worden versierd en volgend jaar met hyacinten. In 2025 rijdt het corso op 12 april.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster