Vorige

Hobaho zelfstandig verder

Beeld

Het management van Hobaho heeft met Dümmen Orange overeenstemming bereikt over de overname van Hobaho. Hobaho is sinds september 2016 onderdeel van Dümmen Orange, maar gaat nu zelfstandig verder als specialist in bemiddeling, veiling en veredeling van bolgewassen.

De overname is ingegeven omdat Dümmen Orange de focus legt op veredeling en vermeerdering van snijbloemen en pot- en perkplanten. Dat sluit niet aan bij de ambitie van Hobaho, aldus Theo Aanhane, algemeen directeur van Hobaho, want die is juist de positie van Hobaho in bemiddeling én veredeling in bloembollengewassen verder te versterken. „Continuïteit en betrouwbaarheid zijn daarvoor van essentieel belang. Nu het harde werken en de investeringen in onze veredeling zijn vruchten af beginnen te werpen, zou het natuurlijk doodzonde zijn om niet op dezelfde voet verder te gaan. Ik ben dan ook zeer enthousiast over de overname en samen met Hans, Arno, onze collega’s en MGF, heb ik alle vertrouwen in de toekomst van Hobaho.” 

Investeringsfonds

De verzelfstandiging is mede mogelijk gemaakt door MGF, een investeringsfonds dat gespecialiseerd is in Management Buy-Out. Per 1 juli 2024 komen de aandelen van Hobaho Horti Groep B.V., waaronder Hobaho B.V., Testcentrum voor Siergewassen B.V. en Boeket  Handelmaatschappij B.V, in handen van het huidige management. Dat bestaat uit algemeen directeur Theo Aanhane , Hans Molenaar, manager financiën en Arno Verkley, manager ketendiensten. MGF is als minderheidsaandeelhouder en adviseur op de achtergrond betrokken.

Impuls aan veredeling

De afgelopen jaren heeft  Dümmen Orange samen met Hobaho, fors en met succes geïnvesteerd in de veredeling van bolgewassen en ondersteunende technieken, zoals biotoetsen en snelle vermeerdering. Dit heeft de ontwikkeling van nieuwe, sterkere rassen een enorme impuls gegeven. Hobaho’s Testcentrum voor Siergewassen zal deze ontwikkeling in de nieuwe situatie onverminderd voortzetten. De focus ligt hierbij op de gewassen tulp, lelie, hyacint en gladiool. Met Dümmen Orange zijn volgens de betrokken partijen goede afspraken gemaakt over toegang tot de beschikbare kennis en capaciteiten.

De or van Hobaho heeft positief gereageerd op de overname. Hobaho heeft 58 medewerkers in vaste dienst. Voor hen heeft de overname geen gevolgen.

Dümmen Orange was sinds 13 september 2016 eigenaar Hobaho 13 sept 2016. Ze nam toen de aandelen van het bedrijf over van Royal FloraHolland.

vlnr. Hans Molenaar, Theo Aanhane en Arno Verkley, die samen het management van Hobaho vormen. Per 1 juli 2024 komen de aandelen van Hobaho Horti Groep B.V., waaronder Hobaho B.V., Testcentrum voor Siergewassen B.V. en Boeket  Handelmaatschappij B.V, in hun handen. MGF, een investeringsfonds dat gespecialiseerd is in Management Buy-Out, is als minderheidsaandeelhouder en adviseur op de achtergrond betrokken.

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster