Vorige

Nijssen nieuwe voorzitter Biobol

Beeld
René Faas

Marcel Nijssen, commercieel directeur For Ever Bulbs en ook van de biologische tak ‘For Ever Greenfields’, is de nieuwe voorzitter geworden van de Vereniging Biobol. Hij neemt het stokje over van Jan Timmerman, die ongeveer 8 jaar voorzitter is geweest.

Op vrijdag 17 maart was er een ledenvergadering van Biobol en is Nijssen benoemd. Ook zijn toen een nieuwe secretaris en een nieuwe penningmeester gekozen. De nieuwe secretaris is Anja Hoorweg, firmant van Biobol-lid Tulipsgreen en de nieuwe penningmeester is Hessel Bierma, eigenaar van Bieco, biologische vasteplantenkwekerij in Biddinghuizen. Zij vervangen respectievelijk John Huiberts van Huiberts Biologische Bloembollen in Sint Maartensbrug en Sjors Veldt van De Driehoek In Akersloot.

Lessen voor reguliere teelt

Nijssen wil de goede lijn van de vereniging zo goed mogelijk doorzetten. “Mijn voorzitterschap is nog heel pril. Nu is het eerst een kwestie van ingewerkt raken in de rol van voorzitter”, zegt hij erover. For Ever Greenfields gaat nu het derde teeltjaar in met de teelt van biologische gladiolen. Het gaat om een paar hectare biologische teelt die deels wordt uitgevoerd bij het biologische akkerbouwbedrijf Mts A. en L. Bom in Ooltgensplaat en deels elders. Nijssen: “De biologische teelt vinden we een mooie uitdaging. We leren veel in de biologische teelt en die lessen passen we toe in de reguliere teelt.”

Jan Timmerman stopt ermee binnen Biobol. Hij is 25 jaar bestuurslid geweest bij de vereniging. Vanaf het begin was hij er secretaris en de laatste 8 jaar was hij er voorzitter. Hij is onlangs gestopt met het telen van bollen en trekt zich daarom terug uit de vereniging.

De Vereniging Biobol heeft totaal acht leden en die hebben totaal 67 hectare biologische bollen en een beetje vaste planten, namelijk via lid Bieco.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster