Vorige

Tulp op postzegelserie over bloemenvelden

Beeld
PostNL

De tulp staat centraal op de serie postzegels ‘Typisch Nederlands’, die vanaf maandag 20 maart verkrijgbaar is. De bloemenvelden-serie is de derde van dit jaar na musea en molens.

Op het postzegelvel staan kleurrijke illustraties van gestileerde tulpen, die zijn ontworpen door Total Design uit Amsterdam. Hiervoor werkte creative director Edwin van Praet samen met senior grafisch ontwerper Adam Lane. Voor Van Praet lag de keuze voor tulpen voor de hand. ‘Het is een typisch Nederlandse bloem. Sterker nog, de tulp is de meest Nederlandse van alle bloemen. Bovendien leent de tulp zich gemakkelijk om er een iconische vorm van te maken.’

Ontwerper Lane gebruikte in het ontwerp van de bloemenveldenpostzegels de simpelste geometrische tulpvorm. ‘Het is de kunst van het weglaten. De balans tussen net te veel en net te weinig detail. Juist door meer van deze tulpenvormen in een patroon te zetten, herken je ze het snelst. Wat ook helpt, zijn de kleuren die aan een boeket doen denken. Of beter gezegd, aan een bloemenveld.’ Het patroon op de postzegels weerspiegelt de wijze waarop bollen in de grond worden gepoot. Dat gebeurt altijd in lange rechte voren die met de trekker worden getrokken. Op die manier is het mogelijk de meeste tulpenbollen per vierkante meter te laten groeien.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster