Vorige

Terugblik Adri Bom-Lemstra: ‘Spreek juist met kritische mensen’

Vakblad voor de Bloemisterij kijkt terug op 2021 met enkele gebeurtenissen uit het afgelopen jaar. Vandaag het zesde en laatste deel. Adri Bom-Lemstra is sinds 1 mei voorzitter van Glastuinbouw Nederland en vertelt hoe ze die heeft ervaren.

Voordat ze voorzitter werd, kende Bom-Lemstra de glastuinbouw al een beetje. Ze was een tijd voorzitter van Greenports Nederland en hield zich als gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland ook met de sector bezig. De vraagstukken die leven in de tuinbouw zijn best ingewikkeld, ziet ze sinds haar aantreden bij Glastuinbouw Nederland. Toch merkt ze dat haar achtergrond bij de provincie van pas komt. „Leden geven wel eens aan dat ze botsen met hun gemeente of provincie. Ik weet hoe de wegen daar lopen en ken de werelden van bestuurders dan ook goed.”

Adri Bom-Lemstra voorzitter Glastuinbouw Nederland
Voor Adri Bom-Lemstra was 2021 haar eerste jaar als voorzitter van Glastuinbouw Nederland. Ze vindt het belangrijk om het gesprek aan te gaan met mensen buiten de glastuinbouw, vooral met degenen die een negatief beeld hebben van de sector. (Foto: Peter van Leth)

Wat deed Adri Bom-Lemstra in 2021 voor de glastuinbouw en hoe verbetert ze het imago van de sector? Lees het in het jaaroverzicht in Vakblad voor de Bloemisterij 51/52 of op mijnbloemisterij.nl. Klik hier voor de vorige terugblik met Louis van Dijke van Oriental Group. Samen met drie andere sierteeltbedrijven hield deze ‘importerende handelskwekerij’ een eigen trade fair in het najaar, een van de eerste sierteeltevenementen die weer mocht plaatsvinden. Tijdens het organiseren troffen ze meer maatregelen dan dat op dat moment verplicht was om coronabesmettingen te voorkomen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster