Vorige

RFH start kleinschalige pilot Vandaag voor morgen

Beeld
RFH

Royal FloraHolland is gestart met een kleinschalige pilot vandaag voor morgen. Kopers in Rijnsburg en Naaldwijk kunnen bloemen en planten die kwekers op die hubs aanvoeren kopen en een dag later laten leveren.

Op dit moment onderzoekt Royal FloraHolland (RFH) het principe ‘vandaag kopen, morgen afleveren’. Dit noemt RFH ook wel ‘Vandaag voor morgen’. Deze kleinschalige pilot, die enkele maanden zal lopen, voert de veiling uit met een paar kopers op de hubs Naaldwijk en Rijnsburg. De aanvoer en inkopers in Aalsmeer zijn niet bij de pilot betrokken omdat RFH daar nog niet orderpickt.

Kopers die aan de pilot meedoen kunnen alle producten die kwekers in Rijnsburg en Naaldwijk aanvoeren vandaag voor morgen kopen. Dit betekent dat kopers (een deel van) de bloemen of planten vandaag vooraf kunnen kopen en morgen een dag later laten afleveren. Voor 7:00 uur in de ochtend ontvangen ze vervolgens alles.

Voordelen voor kopers zijn mogelijk dat ze het eigen logistieke proces en de inzet van medewerkers beter kunnen plannen en dat ze opslag- en koelruimte besparen. Kopers betalen tijdens de pilot geen extra kosten om vandaag te kopen en morgen af te laten leveren.  De veiling neemt alle verzamelde feedback en leerpunten mee in de besluitvorming rond het wel of niet breed invoeren van ‘Vandaag voor morgen’. „Het geeft ons inzicht of we dat doen, op welke termijn we dat doen en op welke manier we dat het beste kunnen doen”, aldus RFH.

Al enige tijd verkent RFH met leden en kopers nieuwe in-en verkoopmogelijkheden en momenten waarop de veiling bloemen of planten aflevert. Zo werkt RFH aan veilen via Floriday, Centraal Veilen en bijvoorbeeld Select Delivery, waarmee kopers zelf het tijdvak van afleveren bepalen.

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster