Vorige

Plantion opent hub in Antwerpen voor Belgische klanten

Beeld
Plantion

Plantion opent een centraal uitgiftepunt aan de rand van Antwerpen voor Belgische bloemisten en andere groenprofessionals. Op een 1.000 m2 grote locatie bij Antwerpen kunnen zij hun bij Plantion ingekochte bloemen en planten ophalen, of fijnmazig dezelfde dag laten bezorgen.

Het centrale uitgiftepunt van Plantion ligt in Wilrijk, aan de rand van Antwerpen richting Brussel. De directe aanleiding om daar een hub te openen, is de kostenstijging van de laatste tijd. Doordat Plantion alle ingekochte producten naar één punt brengt, worden de transportkosten voor Belgische klanten een stuk lager.

Volgens Plantion is het voordeel van de hub voor Belgische bloemisten, tuincentra en retailbedrijven aanzienlijk. „Zij kopen allereerst hun bloemen en planten via een van de diensten van Plantion: fysiek op de klok, bij Plantion Shop & Go of online via webshop, Klok Voorverkoop of Kopen Op Afstand. Direct na het veilen gaan alle producten op transport naar Wilrijk, waar ze dezelfde dag nog kunnen worden opgehaald. Desgewenst bezorgt Plantion de producten vanaf die plek fijnmazig in de winkel, binnen een straal van 60 kilometer rondom Antwerpen.”

Plantion heeft Sim Echelpoels aangetrokken als commerciële man voor de Belgische markt. Echelpoels was tot voor kort directeur van Euroveiling in Brussel. Plantion doet voor het eerst mee op de Belgische beurs Florall in Waregem. Vorig jaar speelde Plantion quitte. Daar lees je hier meer over.

Sim Echelpoels.
Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster