Vorige

Narcissenfeest bij Daffodil Tour

Beeld
René Faas

De Slotkapel in Egmond aan den Hoef is 18, 19 en 20 april gevuld met narcissen, omdat de World Daffodil Tour die plaats aandoet op donderdag 18 april. Om de verzameling van 150 verschillende soorten ook aan een breder publiek te tonen, zijn de Slotkapel en de tuin vrijdag en zaterdag voor iedereen open.

Donderdag zijn de leden van de World Daffodil Tour op pad door Kennemerland. Narcissenliefhebbers van over de hele wereld brengen een bezoek aan de Hortus Bulborum in Limmen en aan de narcissenkwekerijen van Jos Kuiper, Bloembollenkwekerij J. de Waard en Flying Colours Daffodils in Egmond aan den Hoef. Vanwege het bezoek aan Egmond aan den Hoef is de Slotkapel gevuld met 150 soorten narcissen, van miniatuur-narcisjes tot de grote trompetnarcissen en van de excentrieke, spleetkronige tot de witte dichtersnarcis. Ook in de tuin van de Slotkapel staan narcissen.

Pop-up narcissenmuseum

De Slotkapel is volgens de Tourorganisatie een pop-up narcissenmuseum geworden. Er is een doorlopende film te zien zijn over de bloembollenshow in Egmond-Binnen in 1997. Ook zijn er bloemen en potjes met bollen te koop. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het restauratiefonds van de Slotkapel. Er zijn historische prenten te bewonderen die beschikbaar zijn gesteld door Stichting Wunderkammer. Ook is er van alles te zien en te horen over de Slotkapel en historisch Egmond.

Bezoekers kunnen een originele naam voor een nieuwe narcis bedenken en indienen. De inzender met de mooiste en origineelste naam verbindt de naam voor eeuwig aan een narcis en wint 2 kaarten voor de Keukenhof.. Het Slotkapel is te vinden aan de Slotweg 19 in Egmond aan den Hoef en het pop-museum is van 10 tot 17 uur open. Toegang is gratis.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster