Vorige

Bloemeninspirator Jeroen Kip

Beeld
Jeannet Hooftman en Petra Kroeze

‘Ik ga proberen er iets groots van te maken.’

Het hoge woord mag eruit: Jeroen Kip (45) gaat vanaf nu bij Bloem&Blad aan de slag als Bloemeninspirator. De ervaren en enthousiaste arrangeur en ondernemer wil het bloemenvak promoten bij onze abonnees en niet-abonnees. Ook helpt hij mee bij het creëren van een sterke gemeenschap rondom de titel Bloem&Blad (de print, de socials en het platform). Hij gaat zijn expertise op meerdere fronten voor ons inzetten, zo evalueert hij regelmatig de nieuwe edities en zal hij aanwezig zijn op de Bloem&Blad dag in april 2024. In alles wat hij doet is hij sterk gericht op verbinden, samenwerken en inspireren. „Ik geloof erg in delen.” Tijd om hem beter te leren kennen.

Hoe zou jij jezelf voorstellen?

„Ik ben een bloemenmens, mensenmens. Ik ben heel erg gek op bloemen.”

Op de profielen van zijn diverse instagramaccounts is ook te lezen. „Verslaafd aan ons mooie bloemenvak, levensgenieter en Italië freak.”

Hoe ben je in het bloemenvak terecht gekomen?

„Mijn familie had al bloemenwinkels in de jaren 70 en 80. Ik ben er als kind in opgegroeid. Als 8-jarige hielp ik al mee op de markt en stond ik bloemen te mengen. Later ben ik naar de Groene Welle in Zwolle gegaan en ben op mijn 16de – op naam van mijn moeder – voor mezelf begonnen.”

Op je 16de ?!? Dat is jong en bijzonder…

Jeroen kijkt op van deze vraag en doet het af als gewoon. „Ik kom uit een ondernemersfamilie en bloemen en ondernemen is me met de paplepel ingegoten. Voor ons is het gewoon. Die handelsgeest zat er ook al vroeg in, ik weet niet beter. Bij ondernemen hoort onzekerheid, maar dat is okay. „Want bij het leven horen risico’s.”

Door het nemen van risico’s heb je vele successen gekend en ook tegenslagen. Kun je hierover iets vertellen?

Ik heb verschillende goedlopende bloemenzaken gehad en liep vaak voorop met mijn uitbundige bloemwerken. In 2017 ben ik diepgegaan door een burn-out en faillissement. Dit heeft mijn vertrouwen stukgemaakt. Als je goed van vertrouwen bent, kom je valkuilen tegen. Nu ben ik weer sterk. Ik volg mijn hart en kom gelukkig weer veel fijne mensen tegen. Ik heb altijd eerlijk zaken gedaan en heb daarom met verschillende mensen uit die tijd nog een goed contact. Ik ben weer volop aan het ondernemen en heb zin om voor Bloem&Blad op pad te gaan.”

Wat ga je als Bloemeninspirator van Bloem&Blad doen?

Bloem&Blad geeft voeding en inspiratie aan ondernemers. Ik vind het belangrijk en nodig voor ondernemers om die boodschap te brengen. Dat ga ik no-nonsense doen, ik wil gewoon het hart van het vak komen brengen. Ik weet zeker dat dit gaat lukken. Dit is het juiste moment want er is veel gaande, vooral in het middensegment. Bloemisten moeten zich onderscheiden en blijven zitten op kwaliteit.”

„Als Bloemeninspirator wil ik mensen ‘triggeren’ om mooie dingen te blijven maken. Je ziet dat bloemisten zoekende zijn, ik kan hen tools bieden door mijn ervaringen als mens en bloemist. We hebben zo’n mooi vak, laten we er trots en zuinig op zijn.”

Wanneer ga je beginnen?

„Maandag 5 februari. Vanuit mijn woonplaats Hensbroek ga ik waarschijnlijk eerst naar Amsterdam en omgeving, daarna naar Den Haag enzovoorts. Ik ben nog aan de planning bezig en heb veel hoeken te gaan. Ik ben van plan meerdere bezoeken per dag af te leggen op de maandag en dinsdag. We moeten even zien hoe het loopt.”

Je bent heel actief op Instagram, kunnen we je daar ook volgen?

„Zeker. Ik heb mijn eigen account ‘bloemeninspiratorjeroen’ en ga bezoekjes filmen, na overleg natuurlijk. Ik ga proberen er iets groots van te maken, dat bloemisten denken: ‘Ik wil dat hij ook bij mij langs komt.’ Als het maar inspirerend is. En het leuke is dat Bloem&Blad hierdoor ook sterker wordt.”

Instagram: bloemeninspiratorjeroen

Jeroen Kip bij de boomgaard van zijn eigen wijnhuis (Kibb wining). Hij is naast bloemist/ arrangeur ook ondernemer in hart en nieren, zo heeft hij ook een webshop in vintage kerstballen (kerstballenkoning).

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster