Previous

Hortus Bulborum geopend met boekpresentatie Sjaak de Groot

Beeld
Arie Dwarswaard

Uit handen van schrijver Sjaak de Groot kreeg directeur Sandra Bechtholt van Keukenhof het eerste exemplaar van zijn driedelig werk over de oorsprong van het geslacht Tulipa. Dat gebeurde woensdag 27 maart tijdens de officiële opening van de Hortus Bulborum in Limmen.

De Groot gaf daarbij eerst een korte toelichting op het boek. Meer hierover is te lezen in Greenity 167 die vorige week vrijdag is verschenen. Daarna ging de Keukenhofdirecteur in op het belang van verhalen vertellen, een boodschap die belangrijk is voor Keukenhof en voor de Hortus Bulborum. „De bloem is mooi, maar wat is het verhaal erachter? Dat gaan wij uitgebreider vertellen in Keukenhof.” Dat is een boodschap die overigens niet beperkt blijft tot Keukenhof, zo benadrukte ze. „Uit het onderzoek van Motivaction komt naar voren dat de bloembollensector nog positief wordt gewaardeerd in Nederland, maar tegelijkertijd is er ook de ervaring dat de sector te gesloten is en onvoldoende goed in beeld komt. Daar gaan we samen met Anthos, KAVB en CNB aan werken.”

Bechtholt ziet de Hortus Bulborum als een versterking van Keukenhof en ziet mogelijkheden om samen op te trekken. „We zijn bezig een visie te ontwikkelen op onze toekomst en daarin past ook samenwerking met de Hortus Bulborum.”

Bestuurszorgen

Voorzitter Piet Apeldoorn van de Stichting Hortus Bulborum schetste twee ontwikkelingen bij de Hortus. Enerzijds is er sprake van een groeiend aantal bezoekers. Vorig jaar kwamen er 7.000 en voor dit jaar is al een flink aantal groepsbezoeken gepland. Ook is de afgelopen jaren geïnvesteerd in nieuwe technieken, zoals een plant- en rooimachine voor de vele kleine partijtjes die de Hortus heeft. Afgelopen najaar is een schuimmachine voor de bolontsmetting in gebruik genomen.

Aan de andere kant is er een grote behoefte aan nieuwe bestuursleden. Apeldoorn zelf wil stoppen en PR- en communicatieman Max Nuyens is al gestopt. „We hebben echt verversing nodig in ons bestuur. En er is wel een mooi doel: over vier jaar bestaan we honderd jaar.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Note

Register

Select a demo and get five days of free access PlatformBloem.

Unlimited use of PlatformBloem?
Check out the possibilities.

Do you have a subscription het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, but no account?
Contact us.

Already have an account?
Login

Log in here with your account het Vakblad voor de Bloemisterij, from Greenity or in Bloem&Blad.

Do you have a subscription het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, but no account?
Contact us.

Close window
  • We are happy to receive feedback!

Close window