Vorige

Zentoo pakt met Daydream hoofdprijs Keukenhofshow

Beeld
Vakblad voor de Bloemisterij

De witte troschrysant ‘Daydream‘ heeft twee prijzen gewonnen tijdens de chrysantenshow op Keukenhof. De vakjury wees de cultivar met zijn pomponvormige bloemen (met groen hart) aan als beste in de categorie troschrysanten en als overall winnaar. Inzender was kwekerij Leen Middelburg Chrysanten, lid van telersvereniging Zentoo.

De elf juryleden hadden samen 3,5 uur nodig om alle inzendingen van de chrysantenshow in het Oranje Nassau paviljoen te vakkundig te beoordelen op kwaliteit en uitstraling. De door Dekker Chrysanten veredelde cultivar ‘Daydream’ werd uiteindelijk gekozen als beste van de show en winnaar van de Vakprijs Chrysant 2024. De jury typeerde de troschrysant unaniem als een beauty, omdat hij echt indruk maakt met zijn sprekende verschijning. De inzending is geteeld in de kas van Leen Middelburg Chrysanten in Maasdijk, lid van telersvereniging Zentoo.

De prijswinnende inzending van de troschrysant ’Daydream’
Leo Middelburg (links) nam samen met marketingmanager Danny van Uffelen van Zentoo de Vakprijs Chrysant 2024 in ontvangt. Sander Middelburg, de zoon van Leo, teelde de cultivar op in zijn kas, maar was verhinderd door een blessure.

Alle uitslagen van de keuring Chrysant op een rij:
De eerste prijs in de keurgroep santini was voor kwekerij Van Helvoort Company uit Brakel. Hun uniforme inzending van tweekleurige ‘Doppia’ viel de jury op door de gelijkmatige verdeling van de kleuren paars en wit.

Santini ’Doppia’ (foto: VHC)

De eerder genoemde overallwinnaar ‘Daydream’ van Leen Middelburg Chrysanten/Zentoo uit Maasdijk eindigde in de keurgroep troschrysanten ook op de bovenste trede. De vakjury prees de zeer uniforme inzending en typeerde de witte pompon met zijn frisgroen bloemhart als een sprekende verschijning.

De eerste prijs in de keurgroep pluischrysanten was voor de witte, spinvormige cultivar ‘Topspin’. Hij werd ingezonden door kwekerij Arcadia uit De Lier, lid van telersvereniging Decorum. Het juryrapport: ’Topspin‘ straalt door zijn grote bloemen en vele bloemlinten kracht uit.

De beste pluischrysant van de show in 2024 is ’Topspin’. Hij is net als de prijswinnaars in de keurgroepen santini en troschryant veredelt door Dekker Chrysanten in Hensbroek. (foto: Dekker)
Een deel van de chrysanten dat deelnam aan de show en vakkeuring op Keukenhof. Ze stonden samen met tientallen inzendingen freesia tentoongesteld in het Oranje Nassau paviljoen.
De prijswinnaars (vlnr.): Danny van Uffelen (Zentoo), Lianne van Londen (Van Helvoort Company) en René Eikelenboom (Arcadia)

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster