Vorige

xSemponium ‘Destiny’ Plant of the Year op Chelsea Flower Show

Beeld
Plantipp

xSemponium ‘Destiny’ verkozen tot Plant of the Year op Chelsea Flower Show. De tweede plaats was voor Armeria pseudarmeria ‘Dreamland’ uit de Dreameria-serie en de derde plaats voor Salvia‘Arggr17-011’ [PINK AMISTAD]. De tuinenshow vindt van 24 tot en met 28 mei plaats in Londen.

xSemponium is een nieuwe kruising tussen Aeonium en Sempervivum. Op de Chelsea Flower Show van 2021 eindige xSemponium ‘Sienna’, de eerste officieel erkende kruising tussen Sempervivum en Aeonium,al op de derde plaats in de verkiezing.

De plant heeft opvallend donkere, geaderde bladeren, met kleuren variërend van heldergroen tot zeer dieppaars. In tegenstelling tot de meeste paarse Aeonium-hybriden behoudt ‘Destiny’ zijn donkere kleuren het hele jaar door. De inzending van Surreal Succulents is een bijzondere verschijning vanwege de kleur maar ook door de afmetingen. De rozetten kunnen wel 60 cm in doorsnede bereiken. 

Of de xSemponium in Nederlandse tuinen meer dan alleen een liefhebbersplant zal worden, valt te betwijfelen. De plant is slechts winterhard tot -2°C. Opvallend is overigens dat de kweker benadrukt dat de planten turfvrij gekweekt worden. 

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster