Vorige

Winnaars Glazen Tulp Award bekend

De winnaars van de Glazen Tulp Award 2022 zijn vandaag – 9 december – bekend gemaakt. De winnaaars in vijf verschillende categoriën zijn gerbera Smeagol, streptocarpus pretty turtle, Marimo, Tillandsia Capitata en delphinium delgenius serie.

Categorie Snijbloemen

Gerbera Smeagol   van Holstein Flowers  uit  De Lier is de winnaar van de Glazen Tulp Award in de categorie Snijbloemen. Smeagol kenmerkt zich door de harde, lichtgekrulde bloemblaadjes, met in het midden een felle paars/roze krans. Bovendien is Smeagol lang houdbaar.

Foto’s Royal FloraHolland.

Categorie Groene Kamerplanten

Streptocarpus ’Pretty Turtle’ is de winnende plant in de categorie Groene Kamerplanten. De telers/ontwikkelaars van deze potplant zijn J&P Ten Have Maasland en Preesman BV uit Strijen. De Streptocarpus heeft de naam ‘Pretty Turtle’ te danken aan zijn bladeren, die lijken op het schild van een schildpad. Het blad is licht gekarteld en heeft een vlezige textuur, zoals van een vetplant.

Categorie Concepten

Marimo (handelsnaam Chladophlora) van Esperit Elements uit  ‘s-Gravenzande is de Glazen Tulp winnaar in de categorie Concepten. De groene balletjes in de potten, gevuld met water, lijken op mos maar zijn eigenlijk een groenwier soort. Ze zijn maar op een paar plekken ter wereld te vinden.

Categorie Kamerplanten Bloeiend 

Tillandsia Capitata van Plant Company uit Bergschenhoek krijgt de Glazen Tulp Award in de categorie Kamerplanten Bloeiend. Deze plant is een soort in het geslacht tillandsia behorende tot de familie van de Bromelia. Oorspronkelijk is het inheems in onder andere Mexico, Honduras, Cuba en de Dominicaanse republiek. Tillandsia capitata is er eigenlijk in vele kleuren en varianten en derhalve breed inzetbaar. Omdat het van nature een epifyt is, heeft hij de wortels niet nodig voor de groei. Deze plant is dus ook inzetbaar als zogenoemde luchttillandsia of airplant.

Categorie Tuinplanten

Delphinium Delgenius  Serie  van Van Woudenberg Tuinplanten   uit Zevenhuizen wint de Glazen Tulp Award in de categorie Tuinplanten. Kenmerken van Delphinium Delgenius zijn: opvallend vertakkend en bloeirijk, bloeit ook op de zijscheuten en bloeit daardoor veel langer door, compact en stevig, hitte tolerant, wordt niet geel, stevig, breekt niet in de tuin of op de pot, zeer winterhard en in bloei aan te voeren van voorjaar tot najaar.

Hier vind je meer informatie over de Glazen Tulp uitreiking en de winnaars van de tweede en derde plaatsen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster