Vorige

Winnaars Glazen Tulp Award 2022 -2023 bekend

Beeld
Royal FloraHolland

Na bijna een jaar van campagne voeren, nomineren, twee stemrondes en jureren zijn de Glazen Tulp Awards 2022- 2023 feestelijk uitgereikt door Royal FloraHolland. Hieronder vind je alle winnaars, én de nummers twee en drie in de vijf verschillende categorieën.


Snijbloemen

Bredefleur won met de lelie Apricot Fudge in de categorie snijbloemen. Volgens de jury is deze bloem echt vernieuwend, omdat hij qua vorm totaal anders is andere lelies.

Monarch Flowers werd in deze categorie tweede met de ranonkel ’Poodle Ramlia’. De derde plek was voor Arcadia Chrysanten met pluischrysant ’Typhoon’.

De prijswinnende lelie Apricot Fudge van kwekerij Bredefleur die hem jaarrond teelt


Groene Kamerplanten

Op de eerste plaats eindigde kwekerij Richplant met de potplant Geogenanthus ciliatus Midnight Pearl. De jury vindt deze plant ‘echt anders’ en de kleur ‘magisch’. Men is nieuwsgierig hoe hij gaat uitgroeien.

Hofstede Hovaria behaalde de tweede plaats met hun begonia Hovaria Silver Maples. De derde plek is voor Van der Arend Tropical Plant Center met Costus Arabicus Variegata.

Kwekerij Richplant met de potplant Geogenanthus ciliatus Midnight Pearl


Bloeiende kamerplanten

Winnaar Glazen Tulp Award 2022-2023 bij de bloeiende kamerplanten is De Hoog Orchids met Rhynchostylis gigantea Aromatique Evoke. Uit het juryrapport: Een commercieel vernieuwend nicheproduct. De geur is heerlijk zacht en fris, bij de juiste temperatuur. De plant heeft echt een botanische uitstraling!

Inca Orchids werd tweede met de Zygopetalum Impasto Blue. De inzending Tillandsia Dolce van Stofbergen Plantcompany behaalde de derde plek in deze categorie.

De Hoog Orchids won in de categorie bloeiende kamerplanten met Rhynchostylis gigantea Aromatique Evoke.


Tuinplanten

De nummers 1, 2 en 3 lagen in deze categorie zeer dicht bij elkaar. Op 1 eindigde Celosia Hot Topic Reef van kwekerij Ammerlaan-Sosef. De jury looft de mooie bijzondere kleur en vindt het een aanvulling in het sortiment tuinplanten. Ze vindt het een onderschatte plant voor in de tuin en borders. Echt een fantastisch gezicht, natuurlijk wel in combinatie met de juiste beplanting.”

Kwekerij Beauty Plants behaalde plek twee met Mandevilla Sundaville Flamingo Pink. Van Son & Koot eindigde op plek drie met hun Buddleja davidii Butterfly Candy – serie

Op 1 bij de tuinplanten eindigde Celosia Hot Topic Reef van kwekerij Ammerlaan-Sosef


Concepten

Het concept ‘Tegeltje Groen’ van kwekerij Griffioen Wassenaar kwam met 45 punten op de eerste plaats. De jury: „De verschillende seizoenen zijn hierin mooi verwerkt. Eigentijdse doorvertaling van tegel eruit plant erin! En juist door zijn frisse jeugdige uitstaling van de verpakking passend in deze tijd. Interessant is dat dit concept ook omgezet is naar gemeentes en voor Retail.”

Op de tweede plaats eindigde The Orchid Growers met Terra Phalaenopsis Floriclone Snowflake. De Smylieplant Happy mix in pot + potcover van Lundager komt op de derde plaats

Het concept ‘Tegeltje Groen’ van kweker Griffioen kwam met 45 punten op de eerste plaats
De vakjury van de Glazen Tulp Award 2022-2023 was ook actief tijdens de onlangs gehouden Trade Fair Aalsmeer, waar alle genomineerde producten bij elkaar stonden.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster