Vorige

Leerlingen Het Vianova uit Alphen aan de Rijn vallen in de prijzen

Winnaar prijsvraag Groen in de Klas krijgt jungleklas

Beeld
Bloemenbureau Holland

Dinsdagochtend werden de leerlingen van groep 6 / 7 van basisschool Het Vianova uit Alphen aan den Rijn verrast met een klaslokaal omgebouwd tot jungle. Dit omdat ze de eerste prijs hebben gewonnen van de Groen in de Klas prijsvraag, georganiseerd door Bloemenbureau Holland (BBH) en Air So Pure.

Uit 43 inzendingen is deze groep, de zogeheten Spaceshuttels, gekozen. Deze leerlingen hadden allemaal een eigen brief geschreven waarin ze duidelijk maakten waarom juist zij de jungleklas verdienen. Ze vonden dat hun klaslokaal wel wat groen kon gebruiken. ‘Het maakt de klas gezelliger en planten kunnen ook helpen bij een betere concentratie. De paar nepplantjes die we eerst hadden, hielpen echt niet.’ Dit zijn enkele zinnen uit hun ingezonden brieven.

Jong geleerd

Na de onthulling van het junglelokaal volgden de leerlingen een les in het verzorgen van planten en kregen ze een bijbehorende verzorgingskit. Ze moeten de planten vanaf nu namelijk zelf in leven zien te houden. De les werd gegeven door Ronald van Schie van Air So Pure, dat ook de planten voor de jungleklas leverde. Volgens Van Schie dragen planten bij aan een fijne werksfeer in de klas. ‘Het is belangrijk om juist kinderen van jongs af aan de positieve effecten van planten te laten ervaren, daar is dit een mooi initiatief voor.’

Ronald van Schie van Air so Pure verzorgde een les over het verzorgen van planten

Creatiever en productiever

Onderzoek van IVN Natuureducatie wijst uit dat planten een positieve impact hebben op de sfeer in de klas én de prestaties van leerlingen verhogen. Door de hogere luchtvochtigheid en het hogere zuurstofgehalte wordt de luchtkwaliteit in klaslokalen beter, wat zorgt voor een betere werking van de hersenen. In een onderwijsomgeving met planten zijn zowel docenten als leerlingen volgens IVN Natuureducatie creatiever en productiever. Daarbij zorgen planten voor een gevoel van kalmte waardoor stress en agressiviteit verminderen.

Yvonne Watzdorf, algemeen directeur van Bloemenbureau Holland, was ook aanwezig bij uitreiking van de prijs in Alphen aan de Rijn.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster