Vorige

Winkels open tot 17.00 uur zonder afspraak, mondkapjes in drukke winkelstraten

Er komen versoepelingen voor de winkels, het onderwijs en de sportsector. De cultuurbranche en horeca blijven nog dicht, daar wordt op 25 januari een besluit over genomen. Ook wordt geadviseerd om mondkapjes te dragen in drukke winkelstraten en op markten. Gisteren lekte uit dat niet-essentiële winkels op afspraak open zouden mogen, maar dit is dus nog aangepast vandaag. Dit hebben premier Mark Rutte en ‘coronaminister’ Ernst Kuipers net in een persconferentie bekendgemaakt.

Winkels mogen tot 17.00 weer klanten ontvangen. Er hoeft geen afspraak gemaakt te worden voor het bezoek. Wél moeten klanten binnen een mondkapje dragen én geldt er een maximumcapaciteit die afhangt van de grootte van de winkel: 1 persoon op 5 m2.

Studenten

Het mbo en hoger onderwijs worden heropend. Alle studenten kunnen weer les krijgen op school.

Quarantaine

Mensen die een boosterprik tegen COVID-19 hebben gehad of afgelopen jaar het coronavirus hebben opgelopen, hoeven niet meer in quarantaine als zij nauw contact hebben gehad met een coronapatiënt. Dit geldt ook voor mensen met een cruciaal beroep, maar zij moeten zich wel regelmatig laten testen.

Voorwaarde om niet in quarantaine te hoeven, is dat je geen klachten hebt. Na vijf dagen moet er nog wel een PCR-test worden afgenomen.

Voor mensen zonder booster of cruciaal beroep, blijven de oude quarantaineregels gelden. Zij moeten tien dagen in quarantaine. Als de PCR-test op dag vijf een negatieve testuitslag toont, mag de quarantaine eerder worden beëindigd.

Mondkapjes

Tegenover alle versoepelingen staat een uitbreiding van het mondkapjesadvies. Overal – ook buiten – waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, adviseert het kabinet een wegwerpmondkapje te dragen. Dus ook in winkelstraten of markten. Zelfgemaakte mondkapjes voldoen niet meer. Bron: NU.nl | Foto: Shutterstock

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster