Vorige

Wensen 2022 (1): sneller groene middelen en vlotte voortgang energietransitie

Bloemisterijtelers beschikken niet over de magische toverlamp van Aladdin waarmee ze door een geest te bevrijden drie wensen mogen doen. Bovendien zijn ze te nuchter om in sprookjes te geloven. Dat wil niet zeggen dat ze geen wensen hebben voor het komend jaar. Elke tuinder zal zo zijn eigen specifieke wensen hebben. Het Vakblad voor de Bloemisterij denkt wel enkele algemene wensen in te kunnen schatten voor het nieuwe jaar 2022.      

In de rubriek Vakgenoten van het Vakblad voor de Bloemisterij is vaak een standaardvraag over de hobby’s van de geïnterviewde teler. Een enkele keer wordt de vraag gesteld wat ze zouden doen met een miljoen. Vaak is het antwoord: niet veel anders dan hoe ze nu hun bedrijf runnen. Stoppen het geld vooral niet alleen in het bedrijf, maar laten ook anderen ervan profiteren.           

Hebben ze dan geen wensen? Natuurlijk wel. Welke het meest vroeg de redactie zich af toen ze zich boog over het thema van dit eindejaarsnummer. Welke zouden bijvoorbeeld zijn ingebracht tijdens de formatie van kabinet Rutte IV?         

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat geldt ook voor ondernemers. De redactie heeft uit de wensenlijst er zes geselecteerd. Twee daarvan zijn:

• Sneller groene middelen: iedereen heeft er de mond van vol en wenst vergroening van het middelpakket. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. De roep om meer groene middelen is groot, maar realisatie te klein.         

• Vlotte voortgang energietransitie: enkele jaren geleden werden glastuinders door politici en bestuurders nog de hemel ingeprezen voor hun energieprestaties. Het tij is gekeerd met hoge ODE-tarieven en het onder vuur komen liggen van biomassa. Zelfde partijen geven nu niet thuis. Hobbels in de transitie moeten juist verdwijnen.

Lees meer over wensen 2022 in het Vakblad voor de Bloemisterij editie 51/52. Heb je een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster