Vorige

Weekend met bloemen en kunst bij Aalsmeer Flower Festival

Beeld
Aalsmeer Flower Festival

Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni vindt het Aalsmeer Flower Festival plaats in museum Historische Tuin en het Flower Art Museum. Het weekend staat in het teken van bloemarrangementen, tentoonstellingen en diverse activiteiten.

De Historische Tuin besteedt dit jaar speciale aandacht aan de hortensia. Naast de gebruikelijke bloemen en planten in de tuin, is er nu ook een collectie van 180 verschillende soorten hortensia’s. Ook is er een tentoonstelling van twintig foto’s van insecten, gemaakt door fotografen van Fotoclub Perspektief.

Verspreid over de tuin zijn er dit jaar arrangementen van bloemsierkunstenaar Christa Hoek. In de veilingzaal van het museum zijn tijdens het festival twee bloemen- en plantenveilingen, waar bezoekers kunnen bieden met behulp van de historische veilingklok. Doorlopend wordt er een film vertoond over de historie van de Aalsmeerse bloemenveiling. Zondagmiddag geeft Barry Overdevest tussen 12.00 uur en 14.00 uur demonstraties bloemstyling met bloemen uit de tuin en bezoekers kunnen het gehele weekend deelnemen aan een rondvaart over de Westeinderplassen.

Flower Art Museum

In het Flower Art Museum is momenteel de tentoonstelling ‘Hanakotoba – De Japanse bloementaal’ te zien. Hierin gaat het over de symboliek van bloemen en de Japanse benadering van de natuur. Bloemdesigner Marloes Joore maakt voor het Flower Festival bijpassende arrangementen. Ook zijn er vier arrangementen te bewonderen van de ikebanascholen die in Nederland actief zijn.

Bezoekers kunnen tijdens het weekend ook deelnemen aan verschillende workshops. Op zaterdag zijn er doorlopend miniworkshops origami. Op zaterdag- en zondagmiddag zijn er miniworkshops bloemschikken.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster