Vorige

Op pad met leerlingen Terra MBO tijdens opbouw beurs Christmasworld

‘We kunnen trots zijn op onze studenten!’

Beeld
Linda Eising

Alweer voor de twaalfde keer is docent van Terra MBO/ TerraNext in Groningen en eigenaar van Flora Projects Linda Eising met een groepje studenten afgereisd naar Christmasworld in Frankfurt. Samen hebben ze het 2 Dezignduo Pascal Koeleman en Rudi Tuinman ondersteund bij het decoreren van hun grote stand ‘Decoration Unlimited, Mystic vibes’. De internationale beurs Christmasworld is van 26 tot en met 30 januari in Messe Frankfurt. Bloem&Blad volgt Linda en haar studenten tijdens de voorbereidingen.

Team goed gemutst vertrekt zondag naar Frankfurt. De jongeren zijn klaar en enthousiast om praktijkervaring op te gaan doen.

Dit groepje van acht studenten is via een loting tot stand gekomen. Het zijn eerste, tweede en derde jaarsstudenten van niveau 2, 3 en 4. Linda: „Voor iedereen is plek, dit is gewoon tof om mee te maken.” De samenstelling wisselt elke keer, dit jaar zijn mee: Nikita Mager, Isa Groenwold, Rianne Jansen, Jessica van den Berg, Isa van Oeveren, Josien Boven, Meike Talsma en Naomi Takens.

Zondagochtend 21 januari zijn ze vanuit Nederland naar Duitsland vertrokken en ‘s middags staan ze al in de beurshal van Messe Frankfurt.

De studenten krijgen bij aankomst instructies van Rudi Tuinman en arrangeur Ruud Hazelaar. Tijdens dit hele proces krijgen de leerlingen begeleiding van Linda, Rudi en Ruud.

Maandag 22 en dinsdag 23 januari hebben de studenten samen met hun docent Linda en met name Rudi en Ruud Hazelaar meegeholpen aan de ‘grove opbouw’. Dit jaar hebben de leerlingen meer dan voorgaande jaren gewerkt met planten en juist minder met het steken van bloemen in oases.

Twee leerlingen werken samen met Linda aan een zeven meter hoge kerstboom. Linda: „Deze foto laat mooi zien hoe groots het allemaal is.” De stand telt meerdere kamers.

Op woensdag 24 januari komen de bloemen binnen en kan het stylen beginnen. Linda: “Wat brengt dat ineens leven in de stand!” De toekomstige groenstylisten hebben verschillende bundels en boeketten gemaakt.

De leerlingen krijgen tijdens de werkzaamheden met verschillende facetten van het vak te maken: het opbouwen van een stand, werken met bloemen, stylen, samenwerken en vindingrijk zijn.

En uiteraard leren ze ook veel door het kijken naar en werken met een ervaren bloemist als Ruud Hazelaar.

Donderdag 25 januari, een dag voordat de beurs begint, is het tijd voor de finishing touch.

Bij deze foto grapt Linda: „De droom van elke student, Rudi als je assistent.”

Aan het einde van de dag wordt het plastic weggehaald dat de wanden en vloer heeft beschermd.

De stand is klaar en Rudi spreekt de studenten nog even toe. Hij bedankt hen en zegt onder andere dat hij het moedig vindt dat ze ja hebben gezegd tegen een project waarvan ze de details nog niet wisten.

Linda appt naar haar collega’s. „Gaat echt super hier, wat kunnen we trots zijn op onze studenten🙏. Ze gaan echt als een groep met elkaar om, zorgen voor elkaar, werken hard, maken lol, zijn vindingrijk, leergierig, maken mooie dingen…”

Het resultaat van ‘Decoration Unlimited, Mystic vibes’

De immer enthousiaste Linda vraagt elk jaar aan studenten om iets in een boekje te schrijven over hun ervaring. Hieronder een kleine greep uit de lichting van vorig jaar. Jan Huib: „Beste Linda, heel erg bedankt voor deze onvergetelijke week. Dit is een ervaring om nooit te vergeten. Had het niet willen missen. Deze week veel kunnen leren en een kijkje kunnen nemen in de beursopbouw. Dit zet je positief aan het denken over mijn verdere loopbaan.” En Sara: „Hoi Linda, ik wil zeggen dat ik een fijne en veilige ervaring had. Het was een leuke week met interessante en leerzame lessen, waar ik veel inspiratie en informatie kon krijgen, en geweldig dat je dit al 11 jaar doet met studenten! Dit soort dingen krijg je niet vaak de kans voor. (Ik zou het zo nog een keer doen)”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster