Vorige

Vreugdenhil Bulbs & Plants zet samenwerking JanPol stop

Beeld
Shutterstock

Vreugdenhil Bulbs & Plants heeft per direct de samenwerking met uitzendbureau JanPol stopgezet. Dit doet het bedrijf uit ‘s-Gravenzande vanwege de wurgcontracten die de uitzendorganisatie had afgesloten met een groep Oekraïners en Polen die tijdelijk voor hun Poolse werkgever hier in Nederland bij Vreugdenhil aan de slag zijn.

Vreugdenhil heeft in onderling overleg met Tradiro, een uitzendbureau in Nederland, besloten dat Tradiro de gedupeerde werknemers nu een contract aanbiedt.

Directeur Marjolijn Vreugdenhil: „Het is een heftige tijd voor ons en onze medewerkers. Gelukkig voelen we ons gesteund door onze samenwerkingspartners en andere belanghebbenden. Maar we willen meer doen. Daarom heeft Tradiro de gedupeerde werknemers uit de Oekraïne en Polen nu een contract aangeboden, zodat deze voor minimaal zes maanden bij Vreugdenhil kunnen blijven werken. Wij willen dat zij, net als onze andere werknemers die uit heel Europa komen, zich bij ons thuis voelen.”

Directeur Jochem Vreugdenhil vult aan: „Na onderzoek bleek dat de contracten van JanPol met de Oekraïense en Poolse werknemers inderdaad niet in de haak zijn. Daarom hebben we de samenwerking met JanPol per direct stopgezet. We zijn ervan overtuigd dat het recht aan onze kant staat. Als je in Nederland werkt, dan val je onder de Nederlandse wetgeving. Als een organisatie in strijd met de wet handelt, dan is het niet meer dan logisch dat overeenkomsten niet langer in stand kunnen worden gehouden.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster