Vorige

Vijf miljoen bollen bloeien in Oekraïne

Beeld
Vitaly Tonenchuk

Vorig najaar zamelde Vitaly Tonenchuk 5 miljoen bollen in voor het FLOWERS4SCHOOL project. Deze bollen zijn naar 10.000 scholen gestuurd in Oekraïne. Inmiddels bloeien de bollen volop. Met deze actie zijn volgens Tonenchuk zo’n 1,5 miljoen kinderen bereikt.

Een flink deel van de 5 miljoen bollen hebben de leerlingen zelf geplant. Een belangrijk onderdeel van deze actie was educatie. Alle scholen hebben plantinstructies gekregen en veel scholen hebben zelfs aparte lessen over bloembollen gehouden om kinderen alles over bloembollen te leren.

Tevens heeft het project veel publiciteit gegenereerd. Oekraïense en Nederlandse ministeries, vakpers en overige media hebben over het project geschreven.

De bollen die de kinderen hebben geplant bloeien nu en ook dat levert weer veel publiciteit op. Via bijgaande link zijn 5.000 berichten bekijken. Scholen maken foto’s, films en verslagen.  https://www.facebook.com/hashtag/flowers4school

De afgelopen vier maanden heeft de organisatie nagedacht over een vervolg. Afgelopen week is FASE 2 van dit project gelanceerd. Veel mensen en bedrijven vonden dit zo’n mooi initiatief dat ze voor de scholen waar ze hebben gestudeerd geld voor de bollen beginnen te doneren.

Speciaal hiervoor hebben we FLORIUM FOUNDATION opgericht en een nieuw platform gebouwd waar iedereen geld kan doneren die wij dan kunnen gebruiken om bollen voor de scholen te bestellen. https://flowers4school.com/en/. “Hopelijk kunnen we nog veel meer kinderen blij maken in deze moeilijke tijden”, aldus Tonenchuk.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster