Vorige

Vernieuwde internationale wedstrijd tijdens Singapore Garden Festival

Beeld
Singapore Garden Festival

Voor het eerst in zes jaar nemen achttien internationale bloemisten het tegen elkaar op tijdens het Singapore Garden Festival 2024. Van 3 tot en met 5 augustus is het Floral Windows to the World Championship terug van weggeweest, met een totaal nieuw concept. Ook is er een Nederlander onder de deelnemers.

De verandering in de wedstrijd zit in de zes opdrachten die live gevolgd kunnen worden door bezoekers van het Singapore Garden Festival. Daarnaast is de wedstrijd anders doordat deze nu plaats vindt tijdens het festival, zodat de jury ook kan meekijken. Voorheen werden de arrangementen vier of vijf dagen voor het evenement ingeleverd

Namens Nederland neemt Robert Koene deel aan de wedstrijd. Hij is opgegroeid tussen de bloemen en heeft zijn eigen stijl ontwikkeld door klassiek en modern bloemwerk door elkaar te gebruiken. Ervaring heeft Robert onder andere in Japan en Saudi-Arabië opgedaan.

Jury

Behalve een Nederlandse deelnemer is er ook een Nederlands jurylid: Max van de Sluis. Max ontdekte zijn passie voor bloemen door het maken van boeketten van overgebleven bloemen van de kwekerij van zijn vader en de de bloemenwinkel van zijn moeder. Hij heeft ondertussen veel ervaring door deelnames aan zowel nationale als internationale wedstrijden. In 2010 eindigde hij tweede op de Floral Windows to the World Championship en in 2012 werd hij er derde.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster