Vorige

Verheij Integrale groenzorg wint Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs 2023 

Beeld
Stigas | Best Bromelia

Verheij Integrale groenzorg uit Sliedrecht heeft op 14 maart de Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs 2023 gewonnen. Best Bromelia was ook genomineerd.

Stigas reikt de prijs uit, omdat ze op zoek is naar voorbeeldbedrijven als het gaat om het ‘duurzaam inzetbaar blijven’ van medewerkers. Bedrijven die collega bedrijven inspireren hun voorbeeld te volgen. Het was de tiende keer dat de prijs werd uitgereikt. „Tien jaar geleden werd een beetje lacherig gedaan over de term duurzame inzetbaarheid van personeel. Daarin is heel wat veranderd. We zien nu heel duidelijk dat bedrijven inzien dat investeren in duurzame inzetbaarheid een van de noodzakelijke elementen is in de bedrijfsvoering. En dat daarmee een belangrijk voorwaarde wordt gecreëerd om succesvol het bedrijf te continueren”, blikte directeur Math Creemers terug.

Verder merkt hij in de praktijk dat de Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs aan populariteit heeft gewonnen. Het wordt nu erkend als een belangrijke prijs in de sector. 

Juryrapport

Best Bromelia ging dus niet met de prijs ervan door, maar is wel supertrots op de nominatie. De jury prijst de toewijding van Best Bromelia aan het terugdringen van lichamelijke belasting en het streven naar een gezonde werkomgeving. „Door nauw te overleggen met alle medewerkers en zich in hun schoenen te plaatsen, ontstaan er doordachte oplossingen om belastende taken bij de bron aan te pakken. De nadruk ligt op samenwerking en open communicatie, wat resulteert in een werkomgeving waarin medewerkers centraal staan en taakroulatie de aandacht krijgt die het verdient.’

Deze inspanningen leveren het volgende op: een werkomgeving die niet alleen gezond en veilig is, maar ook gedijt op betrokkenheid, waardering en langdurige dienstverbanden. Deze genomineerde heeft laten zien dat door aandacht te schenken aan de behoeften van medewerkers, het mogelijk is om een positieve impact te hebben op de werkomgeving.

Niet op de voorgrond

Voor de eigenaren van Best Bromelia hoeft op de voorgrond treden niet zo nodig. Voor de Stigas Gezond & Vitaal Werken Prijs maakt het bedrijf een uitzondering. „Het is een prijs die ons wel aanspreekt en waarop we trots en verrast zijn wat betreft de nominatie”, aldus Sandy van der Lans (midden). Man Edwin en zoon Mick laten het woord graag aan haar over. 

Edwin en Sandy van der Lans en hun zoon Mick (van links naar rechts).


De nominatie dankt het bedrijf aan een Stigas-medewerker die een risico-inventarisatie en -evaluatie kwam uitvoeren. Hij was onder meer onder de indruk van de verlichting van zwaar werk in samenspraak met medewerkers. Met als meest recente voorbeeld op één van de locaties de bevestiging van rolcontainers aan een mobiele lier. Het transport vanuit de kappen naar de verwerkingsruimte verloopt hierdoor veel soepeler en lichter en daardoor arbeidsvriendelijker. Nadat de lier was gefinetuned en naar verwachting werkte, is in korte tijd een tweede aangeschaft. Op de andere locatie zijn de rolcontainers kleiner, zodat het interne transport minder zwaar is. Ook voor deze locatie is echter een lier aangeschaft.

Doordat Edwin en Mick ook op de werkvloer aanwezig zijn en dezelfde handelingen uitvoeren als medewerkers, zijn die snel bereid zwaarder werk kenbaar te maken of andere onderwerpen aan te kaarten die ze dwars zitten, leert de ervaring van de eigenaren.  

Het bedrijf werkt met vijftien man vast personeel en twee scholieren en gedurende het jaar maximaal acht uitzendkrachten.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster