Vorige

Veel inspiratie voor bloemprofessional op Bloemen en Planten Podium op Trendz

Beeld
Nina Koelewijn en Cornéline Lanooy

De bloem- en groenprofessional kon van 8 tot en met 10 januari zijn hart ophalen op het Bloemen en Planten Podium op Trendz. Voor het event zocht de vakbeurs de samenwerking met Bloem&Blad, VBW, Plantion, Groothandelscentrum Plantion en Van der Vijver Bloemengroothandel. De beurs werd bezocht door zo’n 6.500 bezoekers, 500 meer dan vorig jaar.

VBW was weer voor het eerst sinds tien jaar aanwezig op Trendz en kijkt terug op een geslaagde editie. ‘Samen met onze partners Plantion, het Groothandelscentrum Plantion, Smithers-Oasis en Bloem&Blad verzorgden we een podiumprogramma met demonstraties en een paneldiscussie. Daarnaast waren we met een stand aanwezig, waar we veel vakgenoten hebben mogen ontvangen’, aldus de brancheorganisatie. Bloem&Blad werkte voor deze editie ook weer samen met partner Van der Vijver. Met de producten van deze bloemengroothandel maakte arrangeur Michael van Namen een enorme boom, geïnspireerd op de film scifi-film Avatar. De boom bleek een groot succes en trok veel bezoekers de stand in, die zich met deze blikvanger lieten fotograferen.

Europees Kampioen Hanneke Frankema

Het podiumprogramma bestond gedurende de beursdagen uit demonstraties van Europees kampioene Hanneke Frankema en van de Young Floral Talents Rik Masson, Bente van Meurs, Tiffany van Lenten en Thijs van Voorst. Voor sommigen was het de eerste keer om voor publiek op te treden en zich te presenteren. Zij deden dat met verve!

Maandagmiddag was er een interessante paneldiscussie onder leiding van Bram Rijkers van VBW. Twee bloemisten, Marcel Scholten van Scholten Bloemen en Isabelle Alink van Isa’s Bloemen discussieerden aan de hand van een aantal stellingen over de uitdagingen van de huidige tijd.

Bloem&Blad organiseerde daarnaast op zondag de voorronde van de Bloem&Blad Talent Award. Vier kandidaten (de vijfde meldde zich helaas ziek) maakten een arrangement dat geïnspireerd moest zijn op de Avatar-boom van Michael van Namen. Het publiek mocht door middel van stemmen via een barcode de drie favoriete arrangementen kiezen. Deze drie arrangeurs strijden in maart in de finale om de felbegeerde award.

In de aankomende Bloem&Blad, die begin februari uitkomt, meer aandacht voor alle activiteiten op het Bloemen en Planten Podium op Trendz.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster