Vorige

VBW: meer mogelijk voor winkels, maar blijf waakzaam

Het kabinet heeft 25 januari een aantal versoepelingen aangekondigd. Voor niet-essentiële winkels betekent dit dat ze niet meer om 17.00 uur hoeven te sluiten en horeca, theaters en musea mogen weer open. Ook de quarantaineregels zijn aangepast. VBW is ‘bijzonder blij’ dat er weer mag, maar roept winkeliers wel op om waakzaam te blijven.

De afgekondigde (versoepelde) maatregelen zijn vanmorgen om 05.00 uur ingegaan en gelden voor zes weken. Over drie weken is er wel een evaluatiemoment. Het kabinet neemt naar eigen zeggen met de nieuwe versoepelingen een aanzienlijk risico, gelet op de extreme besmettingscijfers.

Winkels bijna weer normaal open

Zowel de essentiële als de niet-essentiële winkels mogen weer open tot maximaal 22.00 uur. De maatregel met betrekking tot het maximumaantal bezoekers in de winkel blijft gehandhaafd: 1 klant per 5 vierkante meter. Afstand houden is verplicht en ook het mondkapje blijft verplicht. Het advies om met één persoon te winkelen vervalt. De winkels hoeven ook niet meer om 17.00 uur dicht, maar mogen openblijven tot 18.00 uur en koopavonden zelfs langer.

Quarantainemaatregelen

Ook de regels rondom quarantaine worden versoepeld. Als de continuïteit van het bedrijf in geding is, mogen werkgevers en medewerkers onderling bepalen of een medewerker die in quarantaine zit (niet isolatie) komt werken. Personen die recent een boosterprik hebben gekregen of recent (afgelopen acht weken) besmet zijn geweest, hebben niet langer een quarantaineplicht. Dit geldt ook voor kinderen tot 18 jaar en schoolklassen. Mensen met klachten, blijven thuis en moeten zich laten testen.

Blijf waakzaam

VBW is ‘bijzonder blij’ dat het winkelen weer iets makkelijker wordt. ‘We zijn vooral positief over de herziene voorwaarden van de quarantainemaatregelen, waardoor de capaciteit in de bedrijven zo goed mogelijk kan worden ingevuld.’ De branchevereniging doet een dringende oproep aan alle ondernemers en medewerkers om de basisveiligheidsmaatregelen echt in acht te nemen en ook toe te passen in de bedrijven. ‘Alleen dan kunnen we de huidige winkelmogelijkheden behouden.’

Bron: VBW  | Foto: Shutterstock

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster