Vorige

VBW intensiveert lobby tegen btw-stijging naar 21%

Beeld
Shutterstock

VBW heeft de handen ineengeslagen met Royal FloraHolland, Plantion, VGB en waar mogelijk Tuinbranche en de ambulante handel. Samen willen de organisaties de lobby tegen de eventuele btw-stijging op sierteeltproducten naar 21% intensiveren.

VBW wil het onderzoek naar de effecten van de verlaagde btw actualiseren met zo recent mogelijke informatie. ‘Waar mogelijk nemen we bij koopgedrag ook de huidige inflatie en gestegen energiekosten bij consumenten mee. Dit rapport zal voor de komende zomer opgeleverd moeten gaan worden, zodat we daarmee voor Prinsjesdag de fracties in de Tweede Kamer echt kunnen overtuigen van nut en noodzaak van het verlaagde btw-tarief op sierteeltproducten’, aldus de bloemistenbranchevereniging.

VBW voert de lobby op omdat uit onderzoek door het kabinet blijkt dat het nogal twijfelachtig is hoeverre een verlaagd btw-tarief nu echt bijdraagt aan de werkgelegenheid in de sierteeltsector en het stimuleren van de consumptie bij mensen die minder te besteden hebben.

Om de gesprekken tegen de btw-stijging op het allerhoogste niveau te voeren, hebben de organisaties ook MKB en VNO-NCW gevraagd deel te nemen aan de lobby. Op korte termijn willen de organisaties een eerste signaal geven dat het rapport van het onderzoeksbureau eenzijdig naar de werkelijkheid heeft gekeken. ‘Met onze informatie erbij hopen we diverse fracties en ministers te bereiken met goede informatie over de sierteeltsector’, aldus VBW.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster