Vorige

Vanaf 2025 emissievrije binnensteden

Beeld
Op weg naar zes

Winkels bevoorraden gebeurt nu vaak nog via bestelauto’s en vrachtwagens die op diesel of benzine rijden. Deze stoten CO2 uit. Vanaf 2025 komen er zero-emissiezones in dertig tot veertig gemeenten en binnensteden in Nederland. Binnen deze gebieden moeten zakelijke bestel- en vrachtauto’s uitstootvrij zijn. Voor een aantal emissieklassen is er tot 2030 nog een overgangsregeling.

Minder vervuilend verkeer in de binnensteden draagt bij aan schonere lucht, de bereikbaarheid en veiligheid. Er zijn al verschillende initiatieven om het verkeer in de binnenstad schoner en slimmer te organiseren, bijvoorbeeld door verzamel- en distributiepunten (hubs) aan de rand van steden van waaruit alles met zo weinig mogelijk vracht- en bestelwagens en uitstootvrij bezorgd kan worden.

Ondernemers die overstappen op een uitstootvrije bestelauto of vrachtwagen kunnen gebruikmaken van subsidies en hebben fiscale voordelen. Ook geldt er een overgangsregeling voor verschillende soorten voertuigen, zodat er tijd is om de overstap goed te plannen. Veel provincies en gemeenten hebben logistiek makelaars die ondernemers persoonlijk adviseren en steunen bij de overstap naar uitstootvrij vervoer.

Doe de check

Ben je in bezit van een zakelijke bestelauto of vrachtwagen? Dan wil je vast weten of het invoeren van zero-emissiezones voor stadslogistiek gevolgen heeft voor jou. Doe de check op check.opwegnaarzes.nl. In drie simpele stappen weet je direct of en wanneer jij actie moet ondernemen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster