Vorige

Van Helvoort Company neemt chrysantenkwekerij van 6,5 ha over in Poederoijen

Van Helvoort Company (VHC) neemt per 1 januari 2022 de chrysantenkwekerij over van Gerard en Rianne Satter in Poederoijen. Door deze overname versterkt VHC op termijn zijn positie als marktleider op het gebied van santini.

Het huidige sortiment op de aangekochte kwekerij – diverse troschrysanten voor de retailmarkt – blijft VHC in overleg met de klanten produceren. VHC zal daar op termijn zijn areaal santini’s uitbreiden. Door de overname groeit de totale productie van het bedrijf naar circa 110 miljoen stelen per jaar en het areaal naar 21,5 hectare. „Wij zijn blij dat we deze uitbreiding kunnen verwezenlijken”, aldus Evert van Helvoort. „Na de recente overname van 2,5 ha in Brakel zien wij nog steeds een groei voor ons bedrijf en ons product. Door intensieve samenwerking met onze klanten en de vraag naar 1 loket voor santini zien wij de noodzaak om door te groeien. Met deze nieuwe overname kunnen we onze klanten blijven voorzien in hun vraag naar onze producten.”

Vier vestigingen

Van Helvoort Company (VHC) heeft nu twee vestigingen in Brakel, waaronder de hoofdvestiging. In Nieuwaal heeft het bedrijf ook een kwekerij. De recent aangekochte kas in Poederooijen is eind jaren negentig gebouwd door Gert van Helvoort en zijn zwager Gerard Satter. Van Helvoort woont daar nog steeds, maar verkocht in 2007 de kas aan Satter en ging verder een nieuwe locatie in Brakel, de huidige hoofdvestiging. Gert van Helvoort en zijn zoons Evert, Henk en Frans hebben momenteel de leiding over het bedrijf. Samen met een enthousiast team zetten zij zich in om de beste kwaliteit santini’s te leveren. Inspelen op veranderingen in de markt kenmerkt VHC. Het bedrijf heeft daarbij innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Henk, Frans, Evert en Gert van Helvoort (van links naar rechts )

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster