Vorige

Van den Bos Flowerbulbs en Penning Freesia bundelen hun krachten

De handelsactiviteiten van Penning Freesia gaan over naar Van den Bos Flowerbulbs. De Westlandse bedrijven willen met de krachtenbundeling hun leidende positie in de mondiale freesiamarkt versterken.

Beide bedrijven hebben de visie dat verdere schaalvergroting noodzakelijk is om blijvend te kunnen investeren in groei van de freesiamarkt. De krachtbundeling betekent dat de handelsactiviteiten van Penning Freesia overgaan naar Van den Bos Flowerbulbs, beide gevestigd in Honselersdijk. Penning blijft zelfstandig opereren in de teelt en veredeling van freesia en amaryllis, en bij de droogverkoop van freesia.

Vooruitblik

De komende weken zal zorgvuldig in detail bekeken worden welke consequenties deze stap voor de beide organisaties zal hebben. Zeker is dat de samenwerking zowel de handel als de dienstverlening en het versterken van de commerciële activiteiten betreft. En de eigen productie van freesiaknollen van Penning in Marokko gaat op termijn verplaatsen naar de productielocaties van Van den Bos in Nieuw-Zeeland.

Niels Drughorn, die bij Penning de handel in freesia’s in binnen- en buitenland verzorgt, gaat per 1 januari het verkoopteam bij Van den Bos versterken.

Aan tafel (v.l.n.r.): de directeuren Marko Penning, Peter Penning van Penning Freesia en Robert Piek, CEO Van de Bos Flowerbulbs
Staand (v.l.n.r.) Frans van der Weiden (CFO Van de Bos) en Daan Vermeer (salesmanager bij Van de Bos)  

Samen bouwen

Robert Piek, CEO bij Van den Bos omschrijft Penning als een zeer gerespecteerd bedrijf dat in een periode van ruim 95 jaar een stevige positie opgebouwd heeft in de mondiale freesiamarkt. „Gezamenlijk kunnen wij meer investeren in marketing, productontwikkeling, kwaliteit en verbeteringen in de logistieke processen.” Marko Penning, algemeen directeur van Penning ziet de samenwerking met Van den Bos als een belangrijke stap voorwaarts. „Van den Bos is marktleider in de export van bloembollen voor professionele kwekerijen. Ik ben ervan overtuigd dat ons freesiasortiment zal profiteren van de schaalgrootte die zij gerealiseerd hebben. Samen kunnen we bouwen aan een versterking van onze positie en aan een nog betere samenwerking met onze internationale klanten.”

Vele decennia ervaring in bloembollen

Sinds 1946 is Van den Bos actief in de teelt, bewaring, preparatie en handel van lelies, freesia’s en calla voor de professionele bloementeelt. Van den Bos marktleider in het product freesia. Naast het sortiment van Penning verhandelt Van den Bos ook de freesia rassen van Royal van Zanten en diverse andere veredelaars. Bij het bedrijf werken circa 100 medewerkers wereldwijd.

Penning is opgericht in 1926 en is sinds de jaren ’60 actief in de veredeling van freesia, en sinds de jaren ’80 ook in de veredeling van amaryllis. Het bedrijf is gevestigd in Honselersdijk en wordt geleid door de neven Marko en Peter Penning. In het bedrijf zijn 18 medewerkers actief.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster