Vorige

Uitvaartevent biedt inspiratie en nuttige tips voor de bloemist

Beeld
Fotostudio Vlekke

Groothandelscentrum Plantion, VBW, Smithers-Oasis en Plantion kijken terug op een geslaagd uitvaartevent. Op dinsdag 5 maart was er in Groothandelscentrum Plantion een middag georganiseerd waar bloemisten inspiratie en nuttige tips kregen voor het verzorgen van uitvaartbloemwerk. Daarnaast werd het event ook gebruikt om de uitvaartbranche en de bloemist met elkaar in contact te brengen.

In de centrale ruimte van Groothandelscentrum Plantion stonden verschillende stijlkamers, ingericht door bloemisten. Ilona Oosterveld had traditionele arrangementen op steekschuim in haar ruimte. Rika Bieren en Carolien Verdonk maakten bloemwerk in combinatie met urnen. De stijlkamer van Pascal Zijlmans was gericht op natruurbegraafplaatsen waar duurzame producten centraal stonden. Marion Lemmen had bloemwerk gemaakt wat passend was voor het gebruik van lijkwades.

Inspiratie

Behalve de stijlkamers waren er ook doorlopend demonstraties van Lily Beelen en Esther Weijenberg en een podium met daarop sprekers over verschillende thema’s. Marion Lemmen en Johan Rijksen demonstreerden de vouwtechniek van een lijkwade en daarbij behorende bloemversieringen. Tevens gaf Johan aan hoe een uitvaartondernemer werkt en hoe bloemen daarbij horen. Hij gaf ook aan op wat voor manier deze twee branches beter kunnen samenwerken. Pascal Zijlmans zette kansen voor de bloemist op een rij en liet zien hoe je ze kan benutten. En Linda Verbeek vertelde over de emotionele kracht van bloemen tijdens een afscheid.

De stijlkamer van Pascal Zijlmans met bloemwerk geschikt voor een natuurbegraafplaats.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster