Vorige

Uitbreiding voor fluxapyroxad in bollen

Het Ctgb heeft in de vergadering van woensdag 27 maart besloten tot een uitbreiding in de bloembollen van het middel Allstar met de werkzame stof fluxapyroxad.

Het middel is van BASF Nederland en heeft een uitbreiding gekregen voor professioneel gebruik gekregen in de bloembol- en bloemknolgewassen. Ook werden er twee nieuwe onkruidbestrijdingsmiddelen toegelaten.

Allstar wordt uitgebreid met de volgende kleine toepassingen: bloembol- en bloemknolgewassen m.u.v. lelie, tulp en grofbollige narcis (onbedekte teelt), bloembol- en bloemknolgewassen m.u.v. leverbare lelies en grofbollige narcis (bedekte teelt), leverbare lelies (bedekte teelt), grofbollige narcis (bedekte teelt) en vaste plantenteelt, wortelstokken. Het middel heeft een bewezen werking tegen rhizoctonia, sclerotinia (zwartsnot) en stromatinia (droogrot), aldus BASF.

Bij de onkruidbestrijdingsmiddelen kregen Flurostar Forte en Altivate een toelating. Flurostar Forte wordt toegelaten in de teelt van wintertarwe, wintergerst, winterrogge, triticale, zomertarwe, zomergerst, zomerrogge, haver, maïs en grasland. Altivate mag worden ingezet in de teelt van wintertarwe, winterrogge en triticale.

Het middel FLiPPER Plus met de werkzame stoffen vetzuren en kaliumzouten tegen mijten- en insecten van Alpha BioPesticides krijgt een uitbreiding voor kleine toepassingen in onder andere bloembollen en bloemknollen (grondgebonden bedekte teelt en niet grondgebonden bedekte teelt ), bolbloemen en knolbloemen (grondgebonden bedekte teelt en niet grondgebonden bedekte teelt), Tulpen (bedekte teelt), Snijbloemen (grondgebonden en niet grondgebonden bedekte teelt, Trekheesters bedekte teelt), Snijgroen (bedekte teelt), Boomkwekerijgewassen (bedekte teelt) en vaste plantenteelt (bedekte teelt).

Het Ctgb publiceert de besluiten in de toelatingendatabank. Al onze besluiten worden ook gemeld in de Staatscourant en treden in werking op de dag van publicatie in de Staatscourant; zie: www.officielebekendmakingen.nl.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster