Vorige

Twee uitbreidingen voor middelen

Het Ctgb heeft voor twee middelen die relevant zijn voor de bloembollen- en vasteplantenteelt een uitbreiding gegeven voor kleine toepassingen. Het gaat om de middelen Roundup Dynamic en Tri-Soil, een fungicide op basis van een natuurlijke schimmel. Het college besloot daartoe in haar collegevergadering van 20 december 2023.

In bloembollen- en bloemknollen met uitzondering van lelie en tulp en ook in de onbedekte teelt van bolbloemen en knolbloemen, mag het middel Roundup Dynamic met als werkzame stof glyfosaat, worden gebruikt.

Ook het middel Tri-Soil (de atroviride stam I-1237) heeft een uitbreiding gekregen. Dit is een fungicide op basis van de natuurlijke schimmel. De uitbreiding geldt onder andere voor bloembollen en bloemknollen, ook hier weer met een uitzondering voor lelie en tulp. Ook mag het in de onbedekte teelt en de bedekte teeltgrondgebondenteelt van bloemisterijgewassen net als in de bedekte teelt, niet-grondgebonden. Ook mag het in de teelt van vaste planten worden toegepast.

Al de besluiten van het Ctgb worden gemeld in de Staatscourant en treden in werking op de dag van publicatie in de Staatscourant. Vanaf dan geldt voor een middel hetgeen in het betreffende besluit is vastgesteld. Ctgb publiceert de besluiten in de toelatingendatabank.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster