Vorige

Tulpenroute verder uitgebreid met kunst

Beeld
Kaag en Braassem Promotie

Op zaterdag 27 januari heeft wethouder Nick van Egmond op het traject van de Tulpenroute een nieuwe levensgrote kunstfoto gedoopt. Met dit visuele verhaal op de kassen wordt de vaarroute steeds meer een openluchttentoonstelling.

De Tulpenroute is een twee uur durende, voor iedereen toegankelijke vaartocht. Op de route vertellen borden verhalen en weetjes over de Veense polder. De kunstfoto, die op 27 januari is gedoopt, is van Erma Rotteveel. De realisatie hiervan is gesponsord door Vink Installatie Groep. Met deze afbeelding willen zij een ode brengen aan de ontstaansgeschiedenis van hun meer dan honderdjarige bedrijf, dat zijn oorsprong heeft in kassenverwarming.

Wederopbouw

Op de nieuwe themakas wordt de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog getoond. In een praam – volgeladen met het door hem geprepareerde tuinbouwgereedschap en staal voor de kassenbouw – vaart grondlegger Piet Vink naar een van zijn klanten. De drijvende tulpen in het water zijn stille offers van de Veense kwekers aan de Veenmeermin. De locatie van de kas is bewust gekozen; hij is prominent langs de vaarroute te vinden en daarnaast is hij ook zichtbaar vanuit het kantoorgebouw van Vink Installatie Groep.

Op de Tulpenroute zijn verschillende kassen te vinden met een beeldverhaal van de poldersage over de mysterieuze Veenmeermin. Samen met de bijbehorende fiets- en wandelroute wil Stichting De Tulpenroute de kennis over en de waardering voor de sierteelt in gemeente Kaag en Braassem vergroten, vastleggen, delen en levendig houden.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster