Vorige

Tulpenkwaliteit keuring Breezand beter

Beeld
Tulpenkeuring Breezand en Hans van der Lee

De jury van de tulpenkeuring in Breezand was afgelopen weekeinde wél te spreken over de kwaliteit van de tulpen, net als de 70 deelnemers tijdens de tweede keuring. Saskia Klaver werd met 12 strafpunten eerste in de ereklasse.

De kwaliteit van de potten is er volgens de jury in vergelijking met vorige week op vooruit gegaan. Dit blijkt ook uit het juryrapport, ondanks een paar hangende balderen die voor een kleine aftrek zorgden. Het laagste cijfer was een 4,5, het hoogste een 8. ’Kay’, ’Spryng Break’, ’Memphis’ en ’Red Soldier’ waren de mooiste potten om te keuren. De enige pot die door de mand viel was ’Alison Bradley’, die geen enkele voldoende kreeg. 

Taart in plaats van worst

Saskia Klaver pakt voor de tweede week op rij prijs in de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse. Vorige week zat ze net naast de taart, maar won ze wel worst. Deze week pakt ze met een kleine marge wel de taart. Met 12 strafpunten eindigt ze bovenaan. Jesper Pijnacker en Tijmen Wijnker eindigden samen tweede met 12,5 strafpunten. Wijnker werd na loting winnaar van de worst. 

Bij de Agratechniek senioren is het 2 weken op rij raak met taart bij familie van Lierop. Na Marieke is het nu haar Vriend Jan die bovenaan (12) is geëindigd. Jimmy van Zanten deed weer eens mee en pakt meteen de worst (14). De pot van de week ’Spryng Break’ is verloot onder de senioren. Vincent Hoedjes kreeg de pot mee naar huis. 

Worst in plaats van taart

Omdat Eva Klaver vorige week al taart won, krijgt ze ondanks haar prestatie (13) deze week worst. De taart in de Van Dooren Transport junioren klasse is naar Maartje van Lierop gegaan die met 17 strafpunten tweede is geworden. 

Op bovenstaande foto is Vince van Haaster te zien bij de pot ’Salmon Lalibela’. Hij is net begonnen met Tulpenkeuren en doet dit met behulp van zijn oom William van Haaster die op de achtergrond staat.

Het was door het toegenomen aantal deelnemers een gezellig weekeinde in Museum Oud Anna Paulowna. Zo waren er zaterdagmiddag bijvoorbeeld oud- keuringscommissieleden te vinden en ook kwekers met dochters en zonen, die driftig aan het beoordelen sloegen. Vrijdag 2 en zaterdag 3 februari is de derde keuring. Openingstijden zijn te vinden op de site tulpenkeuring.nl

Vader en zoon Berbee keuren ingespannen. Wes en Saar de Waard buigen zich rechts over de keuringsformulieren.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster