Vorige

Tulp Festival Amsterdam viert tienjarig bestaan

Beeld
Tulp Festival Amsterdam

Voor het tiende achtereenvolgende jaar is Amsterdam in april ‘in de ban van de tulp’. Tulp Festival Amsterdam viert het jubileum met drijvende tulpen in de vijver in het Vondelpark en een mini-expo in het Amsterdam Museum. Gedurende de maand april staan op tientallen locaties verspreid over alle stadsdelen de bekende schalen en kuipen boordevol kleurrijke tulpen.

Ook in de volle grond komen de tulpen tot bloei; afhankelijk van het weer wat vroeger of later in april. De start van het jaarlijkse Tulp Festival valt dit keer samen met het Paasweekend. Behalve eieren zoeken, kunnen Amsterdammers en bezoekers van de stad deze Pasen dus ook tulpen zoeken. Ze staan in de openbare ruimte langs straten, op bruggen en pleinen, in perken en parken, winkelcentra en (buurt)tuinen.

Een langjarige wens van de initiatiefnemer van het Tulp Festival, tuinontwerper Saskia Albrecht, komt uit. In de vijver in het Vondelpark (tegenover Idfa/Parkzuid) komen drijvende plateaus met tulpen. De zachtjes schommelende plateaus beloven een sfeervol schouwspel. Op meerdere (horeca)locaties geven kuipen met tulpen kleur aan het ontluikende voorjaarsgroen in het park. 
Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van Tulp Festival Amsterdam richt het Amsterdam Museum aan de Amstel een mini-expo in over de relatie van Amsterdam met de tulp onder de titel ‘In de Ban van de Tulp’, met verwijzingen naar de rol van de tulp in de liefde, als bron van inspiratie en symboliek. Deze mini-expo is te zien van 16 maart tot en met 12 mei.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster