Vorige

Trias Westland start weer op

Trias Westland is woensdag gestart met de procedure om weer in bedrijf te komen. Het warmtenet is opgewarmd, waarna het eerste doublet op half vermogen is opgestart. Als dit stabiel draait kan Trias ook het tweede doublet opstarten. Vanaf 22 december duurt het nog een aantal dagen voordat Trias weer volledig in bedrijf is en de volledige warmtecapaciteit kan bieden aan alle aangesloten glastuinders. De geothermiebron lag stil sinds september omdat een bovengrondse leiding is gebarsten.

Het technisch herstel van de installatie heeft tijd gekost. „Hierbij waren we afhankelijk van de levertijd van het materiaal”, laat woordvoerder Marjolein Lokhorst weten. „We hebben daarnaast zorgvuldig en onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de oorzaak. Als eerste naar het incident zelf: wat is er gebeurd, hoe kon het gebeuren en hoe zorgen we ervoor dat het niet weer kan gebeuren? Ten tweede een integraal onderzoek, daarmee hebben we de gehele installatie beoordeeld. Ook zijn, in overleg met Staatstoezicht op de Mijnen (SodM), meerdere externe audits gedaan. Dat wil zeggen dat er onderzoek is uitgevoerd naar ons onderzoek.” 

Het incidentenonderzoek heeft een aantal oorzaken aangetoond waar verbeteringen op zijn doorgevoerd. Zo is het tijd-gestuurde automatisme in de regeling bij het opensturen van de kleppen aangepast naar druk-gestuurd. Verder zijn de procedures voor het opstarten in complexe situaties van de twee doubletten van Trias Westland gestandaardiseerd.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster