Vorige

Digitalisering glastuinbouw vanuit tomatenteelt

Om digitalisering in de glastuinbouw te versnellen hebben de 21 gemeenten binnen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag besloten om een fieldlab voor datagedreven teelt en experimenten met drones en robots van gemeente Westland 825.000 euro te geven. De projecten lopen in de tomaten, maar moeten leiden tot een digitalere sector.

De afgelopen twee jaar is Tomatoworld al de plek waar telers en andere bezoekers in het fieldlab Data Driven Growing & Robotics kunnen kijken naar de verschillende technieken om tomaten te telen. In het project RoboCrops Vliegende Start zet Tomatoworld samen met partners FME, InnovationQuarter, en World Horti Center een volgende stap met het fieldlab in Zuid-Holland op het gebied van datagedreven teelt.

Ook worden tech- en teeltbedrijven in dit project bij elkaar gebracht om samen te innoveren. Zij kunnen oplossingen testen in een realistische omgeving en leren van elkaars ervaringen. In samenwerking met partner techbedrijven en experts in de tuinbouwsector wordt gewerkt aan het versnellen van digitale innovatie in de glastuinbouw.

In het project Do IoT voor de glastuinbouw worden 5G test- en experimenteerfaciliteiten gebouwd in Robohouse en Tomatoworld, samen met projectpartners Do IoT Fieldlab, TNO, MCS,  Stichting Robovalley en Stichting Tomatoworld. Het project versnelt digitale innovatie in de tuinbouwsector door MKB-bedrijven te helpen met het ontwikkelen, testen en demonstreren van innovatieve systemen, zoals robots en drones, die zonder hoogwaardige mobiele dataverbindingen, zoals 5G, niet mogelijk zijn.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster