Vorige

Toch weer bloemen voor de paus

Beeld
Keukenhof

De Nederlandse sierteelt verzorgt met Pasen toch weer de traditionele bloemversiering op het Sint Pietersplein in Rome. Als Paus Franciscus zijn Paaszegen uitspreekt doet hij dat te midden van een bloemendecor. Eerder leek het financieel niet meer mogelijk om deze versiering aan te bieden. Dankzij een nieuwe samenwerking kan het nu toch.

Enige tijd geleden moest de vaste arrangeur van het bloemenproject Paul Deckers constateren dat een vervolg er niet meer in zat. De Nederlandse Kerkprovincie, hierin vertegenwoordigd door het Bisdom Rotterdam en de Kerk van de Friezen in Rome en de vaste vervoerder, Van der Slot Transport uit Noordwijkerhout nemen het stokje over.

De initiatiefnemers vinden dat de kans om Nederlandse bloemen te verbinden aan dit wereldwijd bekeken plechtige evenement niet mag worden opgegeven. Een stuk promotie van de Nederlandse bloemensector speelt zeker mee – maar vooral ook omdat bloemen, producten van liefde en hoop, zo worden verbonden aan de boodschap van Pasen, een boodschap van hoop, geloof en liefde, zo stellen zij.

Bloemenarrangeur Piet van der Burg uit Berkel Rodenrijs is de nieuwe artistiek leider voor de bloemendecoratie. De plannen die aan het Vaticaan zijn voorgelegd, zijn inmiddels goedgekeurd. Op dinsdag 12 april ontvangen de vrachtwagens van het bloementransport richting Rome de zegen van de Rotterdamse bisschop Hans van den Hende.

Photocredit: Keukenhof / Laurens Lindhout

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster