Vorige

’Tijdstip vergunning voor huisvesting arbeidsmigranten in De Lier typeert slechte communicatie’

Het Westlandse college van B&W heeft op 28 december een omgevingsvergunning verstrekt voor de tijdelijke huisvesting van circa 700 arbeidsmigranten aan de Oostbuurtseweg in De Lier. Het tijdstip typeert volgens de omwonenden de slechte communicatie met de gemeenten. „Vanaf het begin is het al slikken of stikken”, reageert woordvoerder Jacques Enthoven. De besluitvorming stond eigenlijk al in september, oktober gepland.

De gemeente heeft de bewoners per brief geïnformeerd. „We zijn ons er als gemeente terdege van bewust dat het plan impact heeft voor u als omwonende”, laat Jantine de Munnik, strategisch regisseur Wonen en Voorzieningen van de gemeente Westland, in de brief weten. „Mede op basis van onze ervaringen met andere locaties zijn we er echter van overtuigd dat hier op een verantwoorde manier huisvesting voor arbeidsmigranten kan worden gerealiseerd. Met een passende verschijningsvorm, een aantrekkelijke hoeveelheid groen en diverse voorzieningen voor de bewoners.”

In de brief is ook te lezen dat er serieus werk wordt gemaakt van toezicht met onder meer permanent beheer en cameravoorzieningen.     

Zwaar teleurgesteld    

Loze woorden zegt Enthoven: „Het kan natuurlijk niet verrassend zijn, dat we als omwonenden zwaar teleurgesteld zijn. Wat nu vooral stoort is het tijdstip van bekendmaken, zo tussen Kerst en Nieuwjaar. Het typeert de miscommunicatie vanuit de gemeente. Eigenlijk al vanaf dag 1 dat de plannen op tafel kwamen.”

Op de vraag wat nu kan de woordvoerder alleen melden dat bezwaar zal worden aangetekend. In detail kan hij niet treden omdat de omwonenden daarover eerst in conclaaf willen treden met hun juridische adviseurs die pas 3 januari weer bereikbaar zijn. Persoonlijk denkt hij dat de huidige plannen nog steeds zijn aan te vechten met een positieve uitkomst voor omwonenden.

Het volledige PLUS-artikel is exclusief voor abonnees te lezen via mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster