Vorige

Thema’s en missies DDW22

Beeld
Max Kneefel

Dit jaar vindt van zaterdag 22 tot en met zondag 30 oktober de Dutch Design Week plaats in Eindhoven. Dit jaar zet de organisatie zeven thematische exposities centraal die nieuwe perspectieven op een veranderende wereld tonen. Ook deze editie speelt duurzaamheid en technologie binnen alle thema’s een belangrijke rol.

De zeven thema’s zijn:

Get Set for Durable Living toont ontwerpen die inspelen op de vraag naar een hoge mate van aanpasbaarheid en flexibiliteit in gebouwde omgevingen.

Get Set for The Next Generation bevraagt hoe we ons onderwijs ontwerpen, inrichten en innoveren.

Get Set for Digital Evolvement zoomt in op de manier waarop de virtuele wereld verweven is met het fysieke.

Get Set for Smart Livability laat in de expositie The New Nature of Living ontwerpen zien die onze relatie met de wereld verbeteren of vergemakkelijken.

Get Set for Creations of Trust draait om werk dat inspeelt op de vraag naar onze veiligheid en de oproep tot meer vertrouwen.

Get Set for Global Wellbeing voedt de geest en draagt zorg voor het lichaam. Met concepten en ontwerpen die aanhaken op wat we kunnen doen om bestaande planetaire gezondheidsproblemen te verhelpen en wat nodig is om de wereld ook in de toekomst leefbaar te houden voor iedereen.

Get Set for Things that Matter onderzoekt de waarde en betekenis van objecten in tijden van overconsumptie.

Ontwerpers

DDW zou DDW niet zijn zonder de vele ontwerpers, studio’s, universiteiten, academies, locaties en partners die gedurende de week elk jaar hun projecten exposeren. Verdeeld over negen verschillende locaties in Eindhoven kunnen bezoekers kennismaken met het werk van nieuwe en gevestigde ontwerpers:

Van Abbemuseum presenteert circa vijftig werken uit de recent verworven designcollectie van Lidewij Edelkoort.

De Graduation Show van Design Academy Eindhoven (DAE) is één van ‘s werelds meest invloedrijke tentoonstellingen van werk van nieuwe ontwerpers. Dit jaar te zien in de centraal gelegen Microtuin.

Manifestations neemt je via hun beproefde mix van kunst, technologie, fun en robots mee in de menselijke kant van technologie en design in het VEEM.

Bij New Order of Fashion kun je je door Hurra Pang laten verrassen door prikkelende designs die door duurzaam materiaalgebruik, vakmanschap en hun bijzondere creatieve visie laten zien hoe duurzame mode toekomst eruit kan zien.

Next Nature opent RetroFuture, een expositie over de toekomst van gisteren in het Evoluon. Stap in de belevingswereld van toekomstdenkers, dromers en kunstenaars met design, kunst, wetenschap en film.

TU/e’s Drivers of Change toont ontwerpen die de kracht van technologie toont als antwoord op de uitdagingen van morgen.

The Solar Pavilion is het sluitstuk van de Solar Biennale. Ontworpen door V8 Architects en Marjan van Aubel Studio is tijdens de Dutch Design Week de kracht van de zon zien.

World Design Embassies, een programma van Dutch Design Foundation, verkent aan de hand van acht Embassies de rol van ontwerp bij het ontwikkelen van oplossingsrichtingen voor complexe sociaal-maatschappelijke uitdagingen, zoals klimaatverandering, energietransitie, vergrijzing, het woningtekort en meer.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster