Vorige

The Floral Album in Flower Art Museum

Beeld
Flower Art Museum

Het Flower Art Museum in Aalsmeer presenteert van zondag 5 juni tot en met 14 augustus de tentoonstelling The Floral Album: een ode aan de creativiteit met de bloem als stralend middelpunt. De expositie laat werk zien van 21 kunstenaars in de meest uiteenlopende disciplines.

The Floral Album is opgebouwd rond een project van kunstenaar Corry Zwart. Zij maakt macrofoto’s van bloemen, waarbij de details zo sterk zijn uitvergroot dat het bijna abstracte kunstwerken worden. In coronatijd daagde Corry een aantal collega-kunstenaars uit om nieuw werk te maken met een van haar bloemenfoto’s als inspiratie. Dit resulteerde in The Floral Album; een album dat aanvankelijk alleen digitaal beschikbaar was.

Corry Zwart ‘Ballet of Blue’ & Sjoukje van Gool ‘Fragment of Falling’

Samen met het Flower Art Museum is het project uitgebouwd tot een tentoonstelling, die vanaf zondag 5 juni gedurende tien weken in het museum in Aalsmeer te zien is. The Floral Album biedt vele invalshoeken met de bloem als leidraad, met onder meer fotografie, schilderkunst, video- en lichtinstallaties, ruimtelijk werk, poëzie en dans. Het album is ook in boekvorm verkrijgbaar.

Corry Zwart ‘Flowers of gold’

Piet Mondriaan

Naast deze tentoonstelling is in de kleine zaal een mini-expositie onder de noemer ‘Special Artists meet Mondriaan’. De 150e geboortedag van Piet Mondriaan is aanleiding voor een speciaal project van de stichting Special Arts, die een podium wil bieden aan kunstenaars met een beperking. In samenwerking met het Mondriaanhuis nodigde Special Arts kunstenaars uit om werken in te sturen, geïnspireerd door de tekening ‘Passiebloem’ van Mondriaan. 

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster