Vorige

Terugblik Louis van Dijke: ‘We wilden alleen een fysieke beurs’

Vakblad voor de Bloemisterij kijkt terug op 2021 met zes gebeurtenissen uit het afgelopen jaar. Vandaag is het de beurt aan nummer 5. Vanwege coronamaatregelen waren meerdaagse evenementen lang niet mogelijk, maar eind september mochten ze weer gehouden worden. De Seasons Trade Fair van onder meer Oriental Group was een van de eerste fysieke sierteeltevenementen. Het vond plaats op 28 september t/m 1 oktober.

De ‘importerende handelskwekerij’ hield samen met Levoplant, VDE Plant en KP Holland hun eigen handelsbeurs op de vestiging van Oriental Group in Bleiswijk. Daar liet het viertal nieuwe producten zien aan hun klanten. Tijdens het organiseren troffen ze maatregelen om coronabesmettingen te voorkomen. Meer dan dat op dat moment verplicht was volgens commercieel manager Louis van Dijke. „Begin dit jaar hadden we niet verwacht dat we de beurs fysiek konden houden, maar de hoop was er wel. We wilden alleen mensen ontvangen als we ons daarbij goed voelden. Daar waren we het bij de voorbesprekingen al snel over eens.”

Louis van Dijke Oriental Group Seasons Trade Fair terugblik 2021 Cuddly Cactus
Commercieel manager Louis van Dijke houdt een Cuddly Cactus vast van Oriental Group. Het is een van de noviteiten die het bedrijf liet zien tijdens hun Seasons Trade Fair in 2021. (Foto: Siska Pater)

Welke (extra) maatregelen troffen Oriental Group en de andere sierteeltbedrijven om een veilige beurs te houden? En wat vonden bezoekers daarvan? Lees het in de vijfde terugblik in Vakblad voor de Bloemisterij 51/52 of op mijnbloemisterij.nl. De vorige terugblik vindt u hier. Teler/bloemist Bert van der Kroft lanceerde samen met vier sectorgenoten een petitie om de veiling in Rijnsburg lokaal te houden. Sommige kwekers lopen volgens hem weg bij Royal FloraHolland vanwege de transitie naar landelijk veilen.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster